Gdje sam?

ICC- International camp on communication and computers

ICC kamp ima tradiciju dugu već 25 godina, a svake godine održava se u drugoj zemlji EU. Ove godine kamp se po prvi puta organizira u Hrvatskoj. ICC je kamp gdje mladi oštećenog vida od 16-25 godina iz raznih EU zemalja svakodnevno sudjeluju u radionicama na kojima razvijaju svoje informatičke, komunikacijske i socijalne vještine. Druže se i razmjenjuju iskustva.

Aktivnosti koje bi volonteri obavljali su:

  • svakodnevna pratnja od smještaja do Sveučilišta
  • pomoć s uzimanjem hrane

Volonteri su smješteni kao i ostali, u hostelu u Zadru, smještaj i hrana su osigurani, volonteri moraju biti dostupni veći dio dana no kada su participanti na radionicama volonteri imaju slobodno vrijeme.

Projekt je odvija kao razmjena mladih pod Erasmus+ programom.

Više informacija na ICC stranici.

Organizator: Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja Up2date
Datum početka: 22.07.2018.
Lokacija: Sveučilište u Zadru, ul. Mihovila Pavlinovića, Zadar

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja Up2date
Lokacija projekta:Sveučilište u Zadru, ul. Mihovila Pavlinovića, Zadar
Ciljana skupina: Mladi oštećenog vida (slijepi i slabovidni) iz raznih zemalja EU
Ciljani broj volontera:15 (do sad se prijavilo 4 volontera)
Datum početka: 22.07.2018
Datum završetka:31.07.2018
Broj sati: 10
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 07-19
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Komunikacijske vještine
Prijevoz (posjedovanje vozačke dozvole)
Posebni zahtjevi: dobra volja i strpljenje
Kontakt osoba: Anamarija Belc
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: https://goo.gl/forms/BUATbFx7z6wQ7SlO2 Obrazac za prijavu volontera
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Ciljevi projekta su kroz desetodnevni ICC kamp za mlade oštećenog vida: 1) unaprijediti znanje i vještine slijepih i slabovidnih mladih osoba u dobi od 16 do 25 godina iz područja informatičkih vještina, komunikacije, socijalnih vještina, prezentiranja pred mogućim poslodavcem, treniranje razgovora za posao, asistivne tehnologije 2) informirati mlade u dobi od 16 do 25 godina koji imaju teška oštećenja vida o mogućnostima i prednostima korištenja informacijskih, komunikacijskih i asistivnih tehnologija, promovirati potrebu za usavršavanjem tehničkih i socijalnih vještina i podići razinu mobilnosti i kvalitete života tih mladih osoba 3) povećati samopouzdanje i samostalnost mladih oštećenog vida koji će sudjelovati na kampu Ciljevi će se realizirati kroz brojne radionice, druženja, razmjenu iskustava iz područja ICT-a, komunikacije i socijalnih vještina kroz koje će mladi s oštećenjem vida na kampu steći relevantne vještine i znanja, te se povezati putem Facebooka koji će moći koristiti i za komunikaciju i razmjenu iskustava tijekom cijelog razdoblja trajanja projekta.
Očekivani rezultati za volontere: Očekivani rezultati za volontere su: savladat će vještine vođenja slijepih i slabovidnih osoba. Upoznati će se s thenikama organizacije radnog i životnnog prostora slijepih osoba. Proširivanje vidika i razumjevanje problematike slijepih i slabovidnih, rušenje stereotipa o nemoći i beskorisnoti osoba s oštećenjem vida, druženje sa mladima iz raznih zemalja EU, pomoć u organizaciji slobodnog vremena

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.