Gdje sam?

Boje mojega doma - podrška obiteljima s međunarodnom zaštitom

Svrha projekta je povećanje integracije u život zajednice obitelji kojima je odobrena međunarodna zaštita kroz aktivnosti radionica psihosocijalne podrške, kulturoloških radionica, edukacija o pozitivnom roditeljstvu te informiranja i senzibiliziranja javnosti. Ciljevi su: pružanje psihosocijalne podrške obiteljima s međunarodnom zaštitom, informiranje i educiranje te razmjena znanja i među roditeljima iz Hrvatske i roditeljima s međunarodnom zaštitom, mijenjanje svijesti i stavova javnosti.

Neke od aktivnosti su: radionice psihosocijalne podrške za obitelji koje su dobile međunarodnu zaštitu; razmjena znanja i vještina – kulturološke radionice za te obitelji građanstvo, Rodaonice – radionice o odgovornom i podržavajućem roditeljstvu za obitelji te izrada i tisak slikovnice / bojanke Boje mojega doma.

Tražimo studentice i studentice za kreativne radionice s djecom različite dobi (predškolska i rana školska dob) u trajanju od 2 sata u poslijepodnevnim satima u Rodi (Žerjavićeva 10, Zagreb). Majke djece su za to vrijeme na gore navedenim radionicama. Pribor za rad s djecom je osiguran.

Organizator: Udruga Roda
Datum početka: 04.06.2018.
Lokacija: Jurja Žerjavića 10, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga Roda
Lokacija projekta:Jurja Žerjavića 10, Zagreb
Ciljana skupina: obitelji s međunarodnom zaštitom; Studenti i studentice Učiteljskog fakulteta, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Socijalnog rada, Psihologije, Pedagogije i sl.
Ciljani broj volontera:0 (do sad se prijavilo 0 volontera)
Datum početka: 04.06.2018
Datum završetka:31.10.2018
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: popodnevni sati
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Podučavanje
Drugo

strpljivost
Posebni zahtjevi: Studenti i studentice: Učiteljskog fakulteta, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Socijalnog rada, Psihologije, Pedagogije i sl.;uvjerenje o kaznenom postupku/uvjerenje o kaznenoj evidenciji
Kontakt osoba: Ivana Zanze
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: za sve informacije kontaktirajte nas na roda@roda.hr ili 01 6177 500
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: čuvanjem djece omogućit ćemo njoihovim majkama sudjelovanje na radionicama za roditeljstvo i na grupama psihosocijalne podrške.
Očekivani rezultati za volontere: - Mogućnost rada u veseloj sredini koja poštuje i uvažava različitosti - Upoznavanje s drugim kulturama i običajima - Priliku da pružite podršku obiteljima kojima je to potrebno - Praksu koja će vam donijeti nova iskustva i vještine potrebne za rad u struci - Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.