Gdje sam?

Subversive Film Festival

Subversive Festival je festival političkih, aktivističkih, kulturnih, obrazovnih, literarnih i umjetničkih događaja koji se godišnje u maju održavaju u Zagrebu.

Aktivnosti festivala su podijeljene na Subversive Film Festival, Subversive forum, Balkanski forum i Subversive sajam knjiga. Uz ovakvu podjelu festivala organizatori održavaju i Subversive festivalsku konferenciju koja uključuje velika predavanja i okrugle stolove u kinu Europa.

Festival je pokrenut 2008. godine, originalno u svrhu obilježavanja 40. obljetnice globalnih demonstracija 1968. godine. Među sudionicima javnih tribina bili suugledni slovenski filozof Slavoj Žižek, američki sineast Oliver Stone i Aleksis Cipras, tadašnji vođa grčke radikalno lijeve oporbe, a današnji premijer.

Volonteri će kroz sudjelovanje na festivalu imati priliku upoznati se, družiti i steći neka nova znanja i iskustva od renomiranih domaćih i svjetskih filmaša, umjetnika, aktivista te naučiti kako funkcionira organizacijski tim festivala.

Volonteri će u sklopu festivala obavljati poslove na info pultu, informirati posjetitelje o programu festivala i prodavati promotivne materijale; pregledavati ulaznice na ulazu na filmske projekcije, brinuti se za urednost dvorana, dijeliti festivalske novine i ostale promo materijale, dočekivati i usmjeravati goste festivala te im pružati potrebne informacije.

Organizator: Subversive Film Festival
Datum početka: 07.05.2018.
Lokacija: Varšavska ulica 3, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Subversive Film Festival
Lokacija projekta:Varšavska ulica 3, Zagreb
Ciljana skupina: sve dobne skupine
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 4 volontera)
Datum početka: 07.05.2018
Datum završetka:23.05.2018
Broj sati: 6
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 12:00 - 22:00
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Nina Rašidović
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Volonteri će raditi u smjenama od 4 do 6 sati dnevno i imat će osiguran jedan topli obrok i besplatan ulaz na sva događanja za vrijeme trajanja festivala.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Subversive Festival [subʋěrziv ~], festival političkih, aktivističkih, kulturnih, obrazovnih, literarnih i umjetničkih događaja koji se godišnje u maju održavaju u Zagrebu.[1] Aktivnosti festivala su podijeljene na Subversive Film Festival, Subversive forum, Balkanski forum i Subversive sajam knjiga. Uz ovakvu podjelu festivala organizatori održavaju i Subversive festivalsku konferenciju koja uključuje velika predavanja i okrugle stolove u kinu Europa. Festival je pokrenut 2008. godine, originalno u svrhu obilježavanja 40. obljetnice globalnih demonstracija 1968. godine. Vjerojatno najpoznatije od svih izdanja festivala je održano 2013. godine, neposredno pred ulazak Hrvatske u EU. Tada su među sudionicima javnih tribina bili ugledni slovenski filozof Slavoj Žižek, američki sineast Oliver Stone i Aleksis Cipras, tadašnji vođa grčke radikalno lijeve oporbe, a današnji premijer.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će kroz ovaj festival naučiti kako funkcionira jedan festival, kako raditi u timu i kroz razne sektore upoznati drugačije načine rada i pristupa problemu.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.