Gdje sam?

Pomozimo bespomoćnima sada, jer zla sudbina može sutra zadesiti svakoga

         Provodeći programe pomoći starijim osobama, članovi Udruge su upoznali korisnike domova, koji su nam ukazali na sporne okolnosti prodaja vrijednih nekretnina bespomoćnih staraca, osoba s invaliditetom i osoba sa psihičkim smetnjama.

          Pošto se radi o sve učestalijim slučajevima bagatelnih prodaja vrijednih nekretnina, tražimo volontere koji bi evidentirali dostavljene informacije građana o oštećenim osobama. Potom će ih Udruga proslijeđivati nadležnim institucijama radi pokretanja istraga i procesuiranja počinitelja.

          U ovom projektu Udruga ima dobre rezultate, ali nemamo dovoljno aktivnih članova za sve postupovne radnje vezane za sporne slučajeve prodaja nekretnina štićenika CZSS za bagatelne iznose.

         Poruka potencijalnim volonterima, pomozimo sada drugim osobama u potrebi, jer ne možete biti sigurni da i Vas u budućnosti neće zadesiti slična sudbina. Tada nećete moći tražiti pomoć, jer upravo odgovorni u institucijama uzrokuju teške psihičke patnje bespomoćnih osoba.

Organizator: Dostojan Život udruga za zaštitu ljudskih prava
Datum početka: 01.11.2017.
Lokacija: Magdičinov brijeg 1, Zagreb, Zagrebačka županija

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Dostojan Život udruga za zaštitu ljudskih prava
Lokacija projekta:Magdičinov brijeg 1, Zagreb, Zagrebačka županija
Ciljana skupina: Osobe starije životne dobi
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 3 volontera)
Datum početka: 01.11.2017
Datum završetka:31.12.2017
Broj sati: 10
Učestalost: tjedno
Od - do: U slobodno vrijeme
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Prijevoz (posjedovanje vozačke dozvole)

Empatija
Posebni zahtjevi: Nema
Kontakt osoba: Zdenko Šimunovski
Web stranica: dzuzzlp
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Stjecanje praktičnih iskustava u borbi za zaštitu osobnih prava i imovine ili članova obitelji, u možebitnim sličnim životnim situacijama, u koje bi ih sudbina mogla dovesti.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Sprječavanje teških psihičkih patnji oštećenih osoba zbog nemogućnosti ostvarenja zaštite prava i privatne imovine putem institucija. Afirmacija Udruge u borbi protiv korupcije i kriminala u državnim institucijama.
Očekivani rezultati za volontere: Zadovoljstvo postignutim pozitivnim rezultatima u ispravljanju teških nepravdi prema bespomoćnim osobama, osobnim zaslugama i zalaganjem. Zahvalnost i blagoslov osoba kojima se pomoglo.
Komentar organizatora: Pomozimo sada drugima u potrebi, jer nitko ne može jamčiti da takva zla sudbina ne može u budućnosti zadesiti svakoga od nas. I tada će se pojaviti neki volonteri, kao anđeli spasitelji. Poruka za kraj: Zajedno smo jači!

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.