Gdje sam?

Dizajneri za inkluzivni dizajn!

Trenutno 25 osoba s intelektualnim teškoćama svakodnevno sudjeluje u aktivnostima radno - rehabilitacijskog centra udruge te na taj način dokazuju kako njihove radne i kreativne vještine mogu biti cijenjene, te potvrđuju uspješnost ovog modela unapređenja kvalitete života kulturnim i kreativnim sadržajima koji razvijaju i održavaju njihove socijalne i komunikacijske vještine.

Kroz kreativni rad osobe s intelektualnim teškoćama bi, u suradnji s volonterima, radile na razvoju novih motiva i rukotvorina.

Kroz volonterske aktivnosti volonteri dizajneri bi svojim znanjima, vještinama i idejama pomogli oblikovati likovne kreacije i iz vizuala osoba s intelektualnim teškoćama razviti konkretne proizvode/rukotvorine od tekstila (žutica, lan, keper, filc, uže i sl.) ukrasne ili uporabne vrijednosti. Koristit će se tehnike veza, apliciranja različitih materijala, kolaža, ručnog šivanja, strojnog šivanja.

Prednost imaju volonteri koji dolaze sa studija dizajna ili dizajneri.Ovakva suradnja bi bila važan faktor vidljivosti i pozitivne perecepcije o mogućnostima naših korisnika

Organizator: Centar za inkluzivne radne aktivnosti
Datum početka: 01.11.2017.
Lokacija: Bleiweisova 13, Grad Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Centar za inkluzivne radne aktivnosti
Lokacija projekta:Bleiweisova 13, Grad Zagreb
Ciljana skupina: osobe s intelektualnim teškoćama
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 01.11.2017
Datum završetka:31.12.2017
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: po dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Dizajn
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Marta Jalšovec
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Tražimo volontere, studente dizajna/dizajnere, za sudjelovanje u kreativnom radu sa osobama s intelektualnim teškoćama.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Kroz stvarni projekt dizajna demonstrirati će se kombinirane metode uključivanja korisnika i inkluzivnog dizajna te senzibiliziraati zajednicu o mogućnostima i kreativnim potencijalima osoba s intelektualnim teškoćama.
Očekivani rezultati za volontere: Dizajneri će steći nova znanja, iskustvo i spoznaje o inkluzivnom dizajnu i socijalnoj inkluziji, te o prednostima i načinima sudjelovanja stvarnih korisnika u projektima dizajna, osobito onih s poteškoćama u interakciji sa svakodnevnom okolinom.
Komentar organizatora: Inkluzivni dizajn je – pravedan, prilagodljiv, iskren, primjetan, informativan, preventivan, tolerantan, susretljiv, dosljedan…

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.