Gdje sam?

Pomoć pri učenju plivanja u bazenu po Halliwick metodi

Projektom se želi omogućiti osobama s intelektualnim teškoćama osloboditi se straha od vode, naučiti plivačke vještine i po mogućnosti upoznati nekog izvan programa organiziranog stanovanja s kojim bi razvili prijateljske odnose.

Projektom su obuhvaćene  četri osobe s intelektualnim teškoćama, dok je jedna od njih i osoba s tjelesnim oštećenjem ( u invalidskim kolicima). Projekt se ostvaruje u suradnji s plivačkim klubom Natator i trenericom Anom Sršen na bazenu u Sveticama,ponedeljkom od 10 do 12 sati.U pratnji osoba se pored trenera nalazi i asistent za osobe s intelektualnim teškoćama (zaposlenik udruge)

Zadatak volontera bi bila pomoć pri provođenju programa u bazenu. Za najbolje rezultate potrebno je program provesti uz individualnu podršku (1:1). Za provođenje programa potrebno četiri volontera koja su plivači, senzibilizirani za rad s osobama s invaliditetom, vedre i komunikativne osobe.

Cilj projekta je samostalnost ili usavršavanje vještina plivanja u bazenu, kako bi nakon završetka projekta korisnici mogli samostalno koristiti bazen. 

Organizator: Udruga za promicanje inkluzije
Datum početka: 20.10.2017.
Lokacija: Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za promicanje inkluzije
Lokacija projekta:Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: Četiri osobe s intelektualnim teškoćama
Ciljani broj volontera:4 (do sad se prijavilo 4 volontera)
Datum početka: 20.10.2017
Datum završetka:18.12.2017
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: ponedjeljak od 10-12
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Sport

plivanje
Posebni zahtjevi: vedra i komunikativna osoba
Kontakt osoba: Theodora Janjušević
Web stranica: inkluzija.hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Volonterima će biti pokriveni troškovi nastali volontiranjem: prijevoz i korištenje bazena, te će dobiti potvrdu o broju odrađenih volonterskih sati i usvojenih vještina.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Kroz aktivnosti u projektu očekivano je da korisnici nauče ili usavrše tehnike plivanja kako bi nakon toga mogli samostalno odlaziti na bazen.Širenje krugova podrške osobama s intelektualnim teškoćama.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će usvojiti znanja i vještine bitne za podršku osobama s intelektualnim teškoćama kao i dobiti uvid u program plivanja po Halliwick konceptu kojeg provodi PK Natator. Iskustvo u radu s osjetljivim skupinama i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.