Gdje sam?

Pratnja osoba s oštećenjem vida u Tiflološki muzej

Svijet zvukova je naslov izložbe koja će 5. srpnja biti otvorena u Tiflološkom muzeju u Zagrebu. Izložba na jasan, jezgrovit te tekstualno i grafički pristupačan način posjetitelja vodi kroz opsežan put, od ideje do realizacije akcije i velikog humanitarnog koncerta održanog u prosincu 2001. godine. Tiflološki muzej podsjeća na najveću humanitarnu akciju u Hrvatskoj

Izložba Svijet zvukova bit će podijeljena u nekoliko cjelina iz kojih će se posjetitelji podsjetiti na najveću humanitarnu akciju do sada, moći će doznati više o sluhu i važnosti ranog otkrivanja problema sa sluhom, a proizvođač umjetnih pužnica, austrijska tvrtka Med-El, omogućila je da posjetitelji vide i opipaju umjetnu pužnicu, da na snimkama vide postupak uvođenja umjetne pužnice u uho. Uputit će se na iznimno važan postupak rehabilitacije sluha, a posjetitelje očekuju i brojne zanimljivosti vezane uz zvuk i slušanje. Izložba je osmišljane interaktivno, posjetitelji će moći ispitati svoj sluh, saznati o slušnim iluzijama, izložena je i računalna audio igra u kojoj posjetitelj treba odrediti poziciju izvora zvuka u 3D prostoru. A to je samo dio izloženog.

Svima onima koji su donacijom ili na neki drugi način sudjelovali u akciji izložba Svijet zvukova podsjetnik je na njihovu gestu kojom je promijenjena povijest ove grane zdravstva u Hrvatskoj, ali najviše životi djece kojima je ugrađena umjetna pužnica od tada do danas.

Izložba će 14.07.2016.  biti prilagođena osobama s oštećenjem vida te im je potrebna pratnja volontera. 

Organizator: Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "ZAMISLI"
Datum početka: 14.07.2016.
Lokacija: Draškovićeva 80, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "ZAMISLI"
Lokacija projekta:Draškovićeva 80, Zagreb
Ciljana skupina: mlade osobe s oštećenjem vida
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 11 volontera)
Datum početka: 14.07.2016
Datum završetka:14.07.2016
Broj sati: 3
Učestalost: svakodnevno
Od - do: prema dogovoru sa koordinatorom volontera
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: -
Kontakt osoba: Ivana Vuletic
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: -
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Socijalno uključivanje mladih osoba sa invaliditetom u društvo. Očekujemo da će osobe s oštećenjem vida pomoću volontera steći sigurnost pri kretanju po muzeju.
Očekivani rezultati za volontere: Volonter će imati prilike pomagati osobama sa invaliditetom te steći bolji uvid u život osobe s oštećenjem vida, ali i saznati informacije o osobama s oštećenjem sluha i pužnici. Pratnja osobama s invaliditetom – moguća dodatna edukacija Željno vas dočekujemo i radujemo se vašoj suradnji :)

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.