Gdje sam?

In Public In Particular

Projekt In Public In Particular održat će se u razdoblju od 6. – 10. lipnja 2016.g. u Teslinoj ulici i Grafičkom fakultetu. Radionica se bavi izazovima s kojima se susreću umjetnici i dizajneri, a i poslovni ljudi. Studenti će inovacijama i kreativnim pristupom angažirati prolaznike, stanovnike i zaposlenike Tesline ulice kako bi osvijestili prolaznike o potrebi umjetničkih inovacija i kreativnog načina razmišljanja.

Volonteri će pomagati studentima oko pripreme materijala za radionice. Također će pomagati uličnim umjetnicima oko pripreme materijala. Sudjelovat će na uličnim radionicama gdje će u suradnji sa studentima inovacijama i kreativnim pristupom angažirati prolaznike.

Više o programu i uličnim radionicama možete vidjeti ovdje: https://lifepotential.org/teslina/

Organizator: Interdisciplinarni centar za kvalitetu življenja „Životni potencijal“
Datum početka: 06.06.2016.
Lokacija: Teslina ulica, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Interdisciplinarni centar za kvalitetu življenja „Životni potencijal“
Lokacija projekta:Teslina ulica, Zagreb
Ciljana skupina: Studenti, prolaznici Tesline ulice
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 10 volontera)
Datum početka: 06.06.2016
Datum završetka:10.06.2016
Broj sati: 30
Učestalost: svakodnevno
Od - do: Od 14 h do 20 h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Saša Borovnjak
Web stranica: lifepotential.org/teslina
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Bitno je da su volonteri dostupni od 06.06.2016 do 10.06.2016 u vremenu od 14 h do 20 h.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Studenti i volonteri će dizajnirati vizualni identitet Tesline ulice. Koristeći svoje znanje i kreativan pristup izradit će vizualni identitet koji će predstavljati Teslinu ulicu na jedinstven i prepoznatljiv način te će time pomoći u brendiranju ulice gdje će se istaknuti njezin sadržaj, povijest te značaj Nikole Tesle. Na taj način će promovirati hrvatsku znanost i kulturu u svijetu. Također promovirat će se postignuća Nikole Tesle, znanost, inovacije i kreativnost kao osnovne ljudske potrebe, te osviještenost za nove načine stvaranja energije. Biti će izrađena tiskana brošura na dva jezika (hrvatskom i engleskom). Također će biti izrađen popratni marketinški alat.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će imati priliku sudjelovati: "Tape art" Izrada umjetničkih djela na pločniku i izlozima prodavaonica uz pomoć ljepljive trake. Zajedno sa studentima i publikom radit će se ulična umjetnička djela u Teslinoj ulici. Mentorica Susana Nevado http://www.susananevado.com/index.php/en/, umjetnica poznata po umjetnosti specifičnoj za lokaciju i društveno angažiranoj umjetnosti, profesorica na Turku University of Art and Science, Finska. "The eternal life suit" U Teslinoj ulici, zajedno sa studentima, Kai Lossgott istraživat će modele praktično orijentiranog performansa unutar javnih i društveno orijentiranih umjetničkih projekata. Radionica je pruža mogućnosti eksperimentiranja sa umjetnosti specifičnom za lokaciju i otvorene je strukture. Mentor K a i L o s s g o t t, http://kailossgott.net/biography/ Winner of the Barclays l’Atelier Award 2015 for African Artists, Resident Artist, Cité Internationale des Arts, Paris, FR (Oct 2015 - Jun 2016). „Light painting - slikanje svjetlom“ Slikanje svjetlom je tehnika fotografiranja u kojoj se s izvorom svjetlosti, uz duže vrijeme ekspozicije, crtaju (ili osvjetljavaju) određeni oblici kako bi se dobili zanimljivi efekti. Mentorica doc. dr. sc. Maja Strgar Kurečić. Gerilska komunikacija (culture jamming) Izrada koncept-prototipa gerilske komunikacije ili gerilskog oglašavanja koja funkcionira u Teslinoj ulici. Obuhvaća alternativne strategije i alate (primarno) vanjskog oglašavanja kojima se, djelovanjem van uobičajenih komunikacijskih kanala, na nekonvencionalan način prenosi poruka, privlači pažnja i potiče diskusija. Mentor dr. sc. Jurica Dolić.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.