Gdje sam?

Međunarodni volonterski kamp - Goli otok

Volonterski centar Zagreb, Udruga Goli otok "Ante Zemljar" i Dokumenta pozivaju sve zainteresirane volontere da se pridruže povijesnom i kulturološkom međunarodnom kampu "Pejsaž sjećanja" koji će se ovo ljeto održati na otoku Rabu i Golom otoku.

Jedan od ciljeva kampa je oživiti sjećanje na političku situaciju Golog otoka, kao i potaknuti lokalnu zajednicu na aktivno sudjelovanje te poticanje promjena. 

Volonteri će pomoći u uređenju perivoja na Golom otoku, uklanjati smeće, obrezivati staro drveće, čistiti i uređivaiti krajolik. Uz fizičke poslove za volontere će biti organiziran niz edukativnih radionica i izlet. Službeni jezik kmpa je engleski. 

U sklopu kampa, na otoku Rabu, održava se i trodnevna ljetna škola na temu "Kultura sjećanja u suvremenoj Europi" na kojoj će izlagati povjesničari, umjetnici, kustosi i mnogi drugi stručnjaci iz brojnih zemalja regije i Europe.

Volonteri za vrijeme trajanja kampa imaju osiguran smještaj i hranu, a organizator pokriva i do 70% troškova putovanja (max 100 eura). Volonteri sudjeluju sa troškom participacije u iznosu od 250,00 kn. 

Kako se prijaviti?
Sve što trebate učiniti je popuniti prijavni obrazac koji možete preuzeti ovdje, te u uredu VCZ-a ili na žiro račun (HR2123400091110055435) uplatiti troškove participacije od 250,00kn.

Popunjeni obrazac i potvrdu o plaćanju pošaljite na incoming@vcz.hr

Požurite jer rok za prijavu je 12. lipnja!

Pridružite nam se i učinite razliku!

Organizator: Volonterski centar Zagreb
Datum početka: 17.06.2016.
Lokacija: Otok Rab, Goli otok, Otok Rab, Goli otok

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Volonterski centar Zagreb
Lokacija projekta:Otok Rab, Goli otok, Otok Rab, Goli otok
Ciljana skupina: Lokalna zajednica
Ciljani broj volontera:7 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 17.06.2016
Datum završetka:03.07.2016
Broj sati: 6
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 9-17
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Posebni zahtjevi: Obavezno popuniti prijavni obrazac
Kontakt osoba: Andrea Pandurović Ugrin
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Broj mjesta je ograničen. Prvi prijavljeni imaju pravo prioriteta. Požurite s vašom prijavom :)
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Podizanje svijesti građana i zajednice o važnosti očuvanja Golog otoka i sjećanja na žrtve političke opresije bivše Jugoslavije.
Očekivani rezultati za volontere: Radu interkulturalnom okruženju, upoznavanje drugih kultura, jezika. Stjecanje novih poznanastava i prijateljstava. Učenje o prošlosti Golog otoka. Sudjelovanje u ljetnoj školi.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.