Gdje sam?

Zoološki vrt - Stariji za mlade

Da bismo potakli međugeneracijsku povezanost, solidarnost i poticali aktivno starenje naših dragih sugrađana u zlatnim godinama, pokrenuli smo volonterski program za starije osobe.

Volonteri starije životne dobi radit će u Dječjem zoo vrtu i u edukaciji.

Dječji zoo vrt

To je prostor unutar Zoološkog vrta u kojem posjetitelji mogu doći u dodir sa životinjama. Tu se nalaze patuljaste ovce, koze, svinja i kunići. Volonteri brinu za životinje kada su posjetitelji u Dječjem zoo vrtu te educiraju najmlađe posjetitelje o domaćim životinjama.

Edukacija

Cilj edukacije posjetitelja u zoološkim vrtovima je podizanje razine njihove svijesti o potrebi očuvanja životinjskih vrsta i same prirode, te obogaćivanje njihovog znanja. Zbog toga se organiziraju brojni edukativni obilasci, događaji i izložbe. Edukacija se također provodi putem edukativnih kutaka gdje posjetitelji mogu istražiti preparate dodirom. Važnu ulogu pri tome imaju volonteri koji postaju edukatori i posjetiteljima prezentiraju preparate (svlakove, perje, jaja, lubanje…) te im tako približavaju svijet divljine.

Organizator: Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba
Datum početka: 01.03.2016.
Lokacija: Maksimirksi perivoj bb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba
Lokacija projekta:Maksimirksi perivoj bb, Zagreb
Ciljana skupina: posjetioci Zoološkog vrta
Ciljani broj volontera:12 (do sad se prijavilo 12 volontera)
Datum početka: 01.03.2016
Datum završetka:31.10.2016
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: Fleksibilno
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Podučavanje
Kontakt osoba: Ana Milković
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Sve što je potrebno jest da Vas zanimaju životinje, da se volite družiti, da ste pozitivni i da volite učiti. Nije potrebno predznanje – mi ćemo Vas naučiti sve ono što trebate znati.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Ovim oblikom volontiranja, Zoo vrt sa svojim volonterima pruža svojim posjetiteljima dodatni sadržaj. Posjetiteljima se donose zanimljivosti iz svijeta divljine i prenosi znanje o životinjama i njihovom staništu da bi ih se nadahnulo za zaštitu prirode.
Očekivani rezultati za volontere: Druženjem s drugim volonterima i zaposlenicima Zoo vrta, naši volonteri stvaraju nova prijateljstva i proširuju socijalne krugove, a uz to nauče puno o svijetu životinja ili svoja znanja prenose na mlađe.
Komentar organizatora: Više o programu možete i na volontiranje@zoo.hr ili broj telefona 01/7788-534

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.