Gdje sam?

Budućnost bez nasilja!


*POZIV NA TRENING ZA VOLONTERE I VOLONTERKE*

"Budućnost bez nasilja!"

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevni trening „Budućnost bez nasilja!“, namijenjen studentima/cama koji organizira Ženska soba - Centar za seksualna prava, a koji će se održati:
02.02. - 03.02.2016. (utorak i srijeda)
u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja, ravnopravnosti spolova, doprinosa civilnog društva u postizanju pozitivnih društvenih promjena te metode rada s mladima.

Sudjelovanje na treningu je besplatno, te je osiguran ručak oba dana.

Trening će voditi Antonija Hojt Ilić (prof. socijalne pedagogije), Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti) i Josipa Tukara (sociologinja), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije. Fokus treninga bit će na poticanju aktivnog uključivanja mladih u suzbijanje nasilja te pokretanje društvenih promjena.

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

1. Obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga
2.Po završetku treninga održati 2 radionice za djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama u svojim lokalnim zajednicama na temu prevencije seksualnog nasilja s naglaskom na seksualno uznemiravanje (najkasnije do početka lipnja 2016. godine).

Sudionici/ce će na samome treningu potpisati ugovor o volontiranju te će po izvršenim obvezama primiti potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama, te volonterskom angažmanu.

Poželjno je, ali ne i nužno, iskustvo u osmišljavanju i provedbi radionica, te mjesto prebivališta izvan grada Zagreba.

ROK ZA PRIJAVE JE NEDJELJA, 24. SIJEČNJA 2016.

Molimo Vas da nam nakon prijave na VCZ-ovoj stranici do isteka roka na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:
1. Životopis
2. Ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti na sljedećem linku:

www.zenskasoba.hr/docs/prijavni_obrazacMZOS_2016.doc


3. Pisanu izjavu da niste kazneno osuđivani te da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak koju možete preuzeti na sljedećem linku:

www.zenskasoba.hr/docs/IZJAVA_o_volontiranju.doc, a koju ćete biti dužni/e potpisati na treningu

Trening je sastavni dio projekta “Budućnost bez nasilja!” kojeg financijski podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Tehničkom školom Sisak i Centrom za žene Adela, Sisak.

Organizator: Ženska soba - Centar za seksualna prava
Datum početka: 02.02.2016.
Lokacija: Maksimirska 51a, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Ženska soba - Centar za seksualna prava
Lokacija projekta:Maksimirska 51a, Zagreb
Ciljana skupina: Studenti i studentice pomagačkih struka i srodnih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 0 volontera)
Datum početka: 02.02.2016
Datum završetka:15.06.2016
Broj sati: 12
Učestalost: godišnje
Od - do: 10-16
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Podučavanje
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: DODATNA DOKUMENTACIJA UZ PRIJAVU NA E-MAIL ŽENSKE SOBE (zenska.soba@zenskasoba.hr)
Kontakt osoba: Josipa Tukara, Antonija Hojt Ilić
Web stranica: www.zenskasoba.hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: /
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Ženska soba - Centar za seksualna prava educirat će volontere/ke te im prenijeti potrebna znanja i vještine za daljnje širenje prevencije seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima. Educirajući mlade koji će dalje prenositi potrebno znanje i informacije kako se zaštiti od seksualnog nasilja, ostvarit će se provedba peer edukacije, odnosno edukacije mladih za mlade. Na ovaj način će mlade osobe na jednostavan i mladima svojstven način prenijeti vještine i informacije važne za prevenciju seksualnog uznemiravanja.
Očekivani rezultati za volontere: Ženska soba - Centar za seksualna prava dvodnevnim treningom pružit će uključenim sudionicima i sudionicama znanja i vještine za organiziranje i provedbu edukativno preventivnih radionica za djecu i mlade na temu prevencije seksualnog uznemiravanja. Sudionici/e će također naučiti o problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije.
Komentar organizatora: Sve osobe koje se prijavljuju na trening molimo da ispune prijavnicu te izjavu o nekažnjavanju i pošalju na e-mail zenska.soba@zenskasoba.hr Za više informacija: e-mail: zenska.soba@zenskasoba.hr ili tel: 01 61 19 174

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.