Gdje sam?

Uključivanje u Hour of Code (7-13. 12. 2015)

 Hour od code je jednosatni uvod u programiranje, osmišljen za demistificiranje programiranja te dizajniran da pokaže kako svatko može na zabavan i kreativan način naučiti osnove. Radi se o globalnom pokretu koji se provodi u preko 180 zemalja te ima desetke milijuna korisnika. Više možete saznati na https://hourofcode.com/hr.

Provođenje Hour of Coda je dio aktivnosti unutar projekta „Neki novi klinci programiraju“ koji je usmjeren popularizaciji programiranja, kreativnog korištenja računala, razvoju timskog rada te vršnjačkog dijeljenja znanja i vještina (peer to peer učenje) među djecom i mladima unutar lokalne zajednice.

Od 7. do 13. 12. uključit ćemo se u tjedan popularizacije računalnih znanosti. U suradnji s 3 osnovne škole održat ćemo 10 radionica Hour of Coda.

Volonteri i volonterke zaintersirani za sudjelovanje trebaju se dobro služiti računalom, znati osnove programiranja,imati dobre komunikacijske vještine te sklonost za rad s djecom. Prednost će imati studenti/ce budući nastavnici kojima sudjelovanje u ovom projektu može biti i prilika za iskustvo rada s učenicima u razredu.

Organizator: Neki novi klinci
Datum početka: 07.12.2015.
Lokacija: osnovne škole u Prečkom i Španskom, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Neki novi klinci
Lokacija projekta:osnovne škole u Prečkom i Španskom, Zagreb
Ciljana skupina: Učenici 5-8 razreda
Ciljani broj volontera:4 (do sad se prijavilo 4 volontera)
Datum početka: 07.12.2015
Datum završetka:13.12.2015
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: 17-19 h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Programiranje
Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Lucija Ćurko
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: /
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Učenici će na kreativan i zabavan način usvojiti osnovne koncepte programiranja.
Očekivani rezultati za volontere: Usvajanje novih informatičkih znanja, prilika za direktan rad s učenicima u razredu, razvijanje komunikacijskih i socijalnih vještina, timski rad.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.