Gdje sam?

Pomoć pri arhiviranju

Savez društava Naša djeca Hrvatske je dragovoljna, edukativna, humanitarna i neprofitna udruga građana. Djeluje, promiče, organizira i vodi akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece. Savez DND je osnovan 1950. godine i od tada kontinuirano djeluje. Tijekom godina Savez je stvorio i sakupio bogatu arhivsku građu koju je Hrvatski državni arhiv proglasio građom od državnog značaja te je želimo adekvatno i propisno sačuvati.

U prvoj fazi arhiviranja trebamo pomoć pri sortiranju, slaganju i prenošenju gradiva (registratori, fascikli, kutije) te pozivamo studente (poželjni „Supermani, Spidermani, Batmani, Hulkovi i ostali superheroji“) koji mogu obavljati takve poslove da nam se obrate.

Prilikom volontiranja studenti će dobiti uvid u povijest odgoja, obrazovanja i slobodnog vremena djece. Stoga pozivamo sve zainteresirane studente informacijskih studija – smjerova arhiviranje i knjižničarstvo te povijesti, pedagodije, psihologije, kao i profesore razredne nastave da se jave u Savez.

Savez će svakom volonteru upisati sate u volontersku knjižicu i izdati potvrdu/zahvalnicu za volontiranje.

Poziv je posebno upućen dipl. arhivistima i studentima arhiviste, ali javiti se mogu SVI zainteresirani.

Moguće je dobiti i potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Organizator: Savez društava Naša djeca Hrvatske
Datum početka: 30.11.2015.
Lokacija: Amruševa 10/4, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Savez društava Naša djeca Hrvatske
Lokacija projekta:Amruševa 10/4, Zagreb
Ciljana skupina: studenti
Ciljani broj volontera:8 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 30.11.2015
Datum završetka:31.12.2015
Broj sati: 4
Učestalost: svakodnevno, tjedno, mjesečno
Od - do: 10-14h
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Organizacija rada
Kontakt osoba: Marina Žilić
Web stranica: www.savez-dnd,hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Savez će svakom volonteru upisati sate u volontersku knjižicu i izdati potvrdu/zahvalnicu za volontiranje. Užina i osvježenje će se osigurati svakom volonteru.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Sortirano i arhivirano gradivo Saveza pomoći će očuvanju važnih povijesnih tragova iz povijesti odgoja, obrazovanja i slobodnog vremena djece. Ujedno će se osigurati dostupnost arhivskog gradiva Saveza DND zainteresiranoj javnosti i struci.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će tijekom i nakon završetka prve faze arhiviranja steći uvid u proces arhiviranja gradiva u nevladinim organizacijama prema zakonskim propisima i pravilnicima o arhiviranju.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.