Gdje sam?

3. Bijenale slikarstva -pregled hrvatske suvremene slikarske scene

Bijenale slikarstva prati razvoj i trenutne dosege hrvatskog slikarstva predstavljajući prepoznatljive nastupe i autore u zadnje dvije sezone. Kontinuirano praćenje omogućava razvoj, utjecaj na kulturnu scenu i zanimanje publike. Na prostoru bez organiziranog tržišta umjetnina Bijenale slikarstva je prilika da široka javnost na jednom mjestu upozna različite generacije, nasljeđa i poetike kojim se služi slikarska scena kao još uvijek najzanimljivija za ljubitelje likovne umjetnosti i kolekcionare. Predstavljeni su od najmlađih, tek izašlih s akademija, do mladih zvijezda te dobro poznatih slikara i slikarica, akademika.

Aktivnosti volontera:

  • nadgledanje izložbenog postava zbog sigurnosti izložaka u galerijskom prostoru
  • izvještavanje o stanju galerijskog prostora i eventualnim promjenama ili oštećenjima
  • usmjeravanje posjetitelja

Organizator: Hrvatsko društvo likovnih umjetnika
Datum početka: 29.10.2015.
Lokacija: Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Hrvatsko društvo likovnih umjetnika
Lokacija projekta:Trg žrtava fašizma 16, Zagreb
Ciljana skupina: Studenti
Ciljani broj volontera:12 (do sad se prijavilo 12 volontera)
Datum početka: 29.10.2015
Datum završetka:06.12.2015
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: 11:00 - 15:30 i 15:30 - 20:00
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Prevođenje - strani jezici
Rad na računalu
Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Mia
Web stranica: https://bijenaleslikarstva.wordpress.com/
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Bijenale slikarstva se po usvojenom organizacijskom modelu sastoji od dva dijela; od nacionalne selekcije i gostujuće slikarske izložbe iz inozemnog grada. Nacionalna selekcija predstavlja pregled suvremene hrvatske slikarske scene u posljednje dvije godine na kojoj se umjetnici biraju pozivnim i natječajnim putem. Selekcija slikara iz inozemnog grada predstavlja pojedine aspekte internacionalne slikarske scene, gdje se poziva gostujući kustos. U 2015. Bijenale će ugostiti izložbu iz Poljske – Exporting Gdańsk putem koje će kustosica Katarzyna Kosmala predstaviti radove 18 autora trenutno aktivnih u Gdańsku.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Očekivani rezultat za organiaciju je pomoć pri asistenciji posjetiteljima.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će biti upoznati s trenutnim stanjem hrvatske likovne scene kroz izložbu koja predstavlja široki presjek likovnog stvaralaštva generacija koje je aktivno oblikuju, od članova HAZU, do najmlađih stvaraoca novih impulsa ulaska na scenu. Na jednom mjestu će vidjeti novitete u slikarstvu u razdoblju od dvije godine te upoznati kontinuitet i posebnosti sveobuhvatne slikarske scene.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.