Gdje sam?

Izložba Živa linija - od crtanja do mišljenja

Od 16. do 29. rujna održava se zanimljiva izložba dječjih crteža i međunarodna pedagoška konferencija o suvremenom obrazovanju naslova: ŽIVA LINIJA – od crtanja do mišljenja, u organizaciji Instituta za waldorfsku pedagogiju i uz suorganizaciju Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.
Izložba nema samo estetski karakter već je popraćena tekstovima koji pojašnjavaju ulogu spontanog, vođenog i geometrijskog crteža u razvoju mišljenja i cjelovitog psihičkog razvoja djeteta. Cilj ove izložbe i konferencije jest senzibiliziranje stručnjaka i javnosti za uvođenje više umjetničkih odgojnih premeta i aktivnosti u redovni školski sustav.
 
Otvorenje izložbe održati će se 10.9. 2015. auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u 14 sati, a konferencija Živa linija - od crtanja do mišljenja u istom prostoru 25.9. od 10 do 18 sati.

Trebamo volontere za čuvanje izložbe i davanje kratkih informacija o konferenciji koja će se održati.

Organizator: Institut za waldorfsku pedagogiju
Datum početka: 16.09.2015.
Lokacija: Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Institut za waldorfsku pedagogiju
Lokacija projekta:Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Zagreb
Ciljana skupina: učitelji, odgajatelji, studenti
Ciljani broj volontera:4 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 16.09.2015
Datum završetka:29.09.2015
Broj sati: 12
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 9h-21h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Branka Vidović
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Smatramo da bi se u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice najbolje snašle osobe koje su studenti te žele koristiti mir i tišinu za učenje. Putne troškove ne možemo pokriti, pa je poželjno da osoba koja dolazi volontirati ima studentsku iskaznicu. Naravno, ukoliko se netko drugi prepozna da bi mogao ovaj posao raditi, molimo da nam se javi. O trošku Instituta nudimo topli obrok u restoranu na vrhu Knjižnice i osvježenje.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Izložba i konferencija su rezultat rasprave koja se već godinama vodi u europskim obrazovnim krugovima o nužnosti umjetničkog izričaja u odgoju i obrazovanju, ovom izložbom želimo podići svjesnost o toj temi.
Očekivani rezultati za volontere: Već niz godina je u hrvatskim školama marginaliziran značaj umjetničkog izričaja, ovom izložbom želimo to promijeniti. Od črčkarija i crteža u vrtiću do preciznih umjetničkih djela i perspektiva u srednjoj školi uz popratne tekstove nastojat ćemo prikazati i senzibilizirati volontere, ali i sve koji će posjetiti izložbu, o utjecaju umjetničkih predmeta na cjelokupni razvoj djeteta

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.