Gdje sam?

Device_art 5.015

Nakon jedanaest godina i četiri uspješna trijenala međunarodnog festivala robotike, gadgeta i naprava, ovogodišnji Device_art 5.015 dio je nove inicijative Na Gornjem gradu uz kultno Gričevanje i Galeriju Klovićevi dvori. Tehno-umjetnički koncepti Device_art-a ispreplest će se s energičnim i urbanim zvucima Gričevanja i oživjeti zagrebački Gornji grad kombinacijom glazbenog sadržaja, robotičkih performansa, izložbe i DIY radionca za djecu i odrasle.

U partnerstvu sa kanadskim i slovenskim organizacijama Eastern Blocom, Video Pool Media Arts Centrom i Galerijom Kapelica, festival Device_art 5.015 kroz međunarodnu će izložbu predstaviti renomirane kanadske i regionalne umjetnike poput Catherine Béchard (CA) i Sabin Hudon (CA), Myriam Bleau (CA), Maxime Damecour (CA), Vitra Drinkovića (HR), Craiga Fahnera (CA), Erin Gee (CA), Alice Jarry (CA), Nataliye Petkove (BG/CA), Saše Spačal (SI), Robertine Šebjanič (SI) i mnoge druge.

Krenuvši od romantične vizije umjetnika kao izumitelja, Device_art je prerastao u jedan od vodećih internacionalnih festivala koji od 2004. godine tematizira fenomenologiju naprave i baca novo svjetlo na tehnologijom okruženu svakodnevicu. Promišljajući različite mogućnosti, ograničenja i potencijale koje ona donosi društvu, ovaj komparativni projekt usmjeren je na kritičko istraživanje i komuniciranje umjetnosti koja koristi analogne, digitalne, hi i low-tech tehnologije i naprave.

Nakon Slovenije, SAD-a, Japana, Češke i Austrije, Device-art 5.015. oživljava šarm zagrebačkog Gornjeg grada bučnim sound instalacijama, kinetičkim skulpturama, interaktivnim perfomansima, audio-vizualnim ambijentima i mnogim drugim robotičkim uzbuđenjima.

Organizator: KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Datum početka: 24.09.2015.
Lokacija: Jezuitski trg 4, Zagreb, Gornji grad

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Lokacija projekta:Jezuitski trg 4, Zagreb, Gornji grad
Ciljana skupina: sve dobne skupine
Ciljani broj volontera:25 (do sad se prijavilo 23 volontera)
Datum početka: 24.09.2015
Datum završetka:04.10.2015
Broj sati: 4
Učestalost: svakodnevno
Od - do: u smjenama po 4h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: jelena@kontejner.org
Web stranica: www.kontejner.org
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Festival traje ukupno 10 dana, ali je potrebno početi s volontiranjem nekoliko dana prije otvorenja kako bi se volonteri mogli uključiti u organizacijski dio i pomoći oko pripremanja postava i promocije festivala.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Realizacija internacionalnog festivala Device_art i približavanje robotičke i DIY scene široj publici.
Očekivani rezultati za volontere: Sudjelovanje u realizaciji cjelokupnog projekta Na Gornjem gradu uz stjecanje vještina, znanja i iskustva u postavljanju, promoviranju i komuniciranju izložbe Device_art.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.