Gdje sam?

Volotiranje u školskim urbanim vrtovima

OPIS AKTIVNOSTI:
Kroz praktičan rad u vrtovima djeci od prvog do osmog razreda približiti će se tema zaštite okoliša njima razumljivim jezikom i metodama. Iz dosadašnjeg iskustva uvidjeli smo da su edukacija i učenje kroz rad u vrtovima i s biljkama puno djelotvorniji od klasične razredne nastave.


OPIS VOLONTERSKIH POSLOVA:
(1) upoznavanje djece s alatima za obradu tla, poduka o rukovanju alatima;
(2) podučavanje djece vrtlarskom umjeću naših baka o uzgoju hrane;
(3) u kontaktu s tlom, kroz sijanje, sađenje i njegovanje vrta na zabavan način djeci pružiti priliku da osjete kako su i oni sami dio prirode.

Volonteri će voditelju asistirati u obavljanju radionica, uz postepeno osamostaljivanje za vrlarenje s djecom. Kvalifikacije: ljubav prema vrtlarenju i djeci, strpljenje i zeleni prsti.

Volontiranje se odvija untar projekta "Oaza za djecu" koji se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u tri osnovne škole u Zagrebu.

Organizator: O.A.ZA. - Održiva Alternativa ZAjednici
Datum početka: 13.04.2015.
Lokacija: OŠ D. Trstenjak (Krčka 3, Trnje ), OŠ Zapruđe (Meštrovićev trg 8a), OŠ M. Držić (Nalješkoviceva 4, Kruge), Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): O.A.ZA. - Održiva Alternativa ZAjednici
Lokacija projekta:OŠ D. Trstenjak (Krčka 3, Trnje ), OŠ Zapruđe (Meštrovićev trg 8a), OŠ M. Držić (Nalješkoviceva 4, Kruge), Zagreb
Ciljana skupina: djeca (1.-8. razred)
Ciljani broj volontera:4 (do sad se prijavilo 3 volontera)
Datum početka: 13.04.2015
Datum završetka:10.05.2015
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: 10h -12h (pon, uto,sri)
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada

poželjno vrtlarsko iskustvo
Posebni zahtjevi: Ljubav prema djeci i radu s djecom.
Kontakt osoba: Mile - 091 750 6390 (zvati radnim danom od 8-16h)
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: -
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Dinamičniji i personalniji pristup radu s djecom uz pomoć volontera; veća posvećenost djeci kojoj treba individualizirani pristup; pomoć u poslovima održavanja i proširivanja vrtova; podizanje kvalitete projekta; promovirane dobrobiti volonterstva u lokalnoj zajednici; profilirani suradnici za daljnji angažman u projektu školskih urbanih vrtova.
Očekivani rezultati za volontere: Stečene osnovne vještine, znanja i iskustvo u uspostavljanju i održavanju urbanih vrtova; povećane organizacijske sposobnost volontera, samostalnost i odgovornost; unaprijeđene komunikacijske vještine potrebne u radu s djecom; razvoj sposobnosti motiviranja djece i prijenosa znanja; osamostaljivanje volontera za vođenje vrlarskih radionica.
Komentar organizatora: -

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.