Gdje sam?

Zaštita prava djece i mladih u sustavu socijalne skrbi

U okviru projekta «Zaštita prava djece i mladih u sustavu socijalne skrbi», Udruženje «Djeca prva» organizira i provodi grupni savjetodavni rad za roditelje kojima je od strane nadležnog Centra za socijalnu skrb izrečena neka od mjera obiteljsko-pravne zaštite. Cilj grupnog savjetodavnog rada je osnaživanje osobnih i roditeljskih resursa korisnika. Grupe za roditelje provode se srijedom i četvrtkom od 18,00 do 19,30 sati. Budući da velik broj roditelja nema kome ostaviti djecu na čuvanje dok su prisutni u grupi za roditelje, mi im omogućavamo zbrinjavanje djece u našoj igraonici. Osnovna odgovornost volontera bila bi zbrinjavanje djece roditelja koji su prisutni na grupnom radu (volonter je prisutan s djecom u igraonici, pazi na djecu, usmjerava ih u aktivnostima te se i sam uključuje u različite igrovne aktivnosti s djecom ili društvene igre). U igraonici je obično prisutno oko 6-8 djece, starosti od 3 do 14 godina.

Organizator: Udruga Djeca prva
Datum početka: 06.04.2015.
Lokacija: Hrvatskog proljeća 34/II, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga Djeca prva
Lokacija projekta:Hrvatskog proljeća 34/II, Zagreb
Ciljana skupina: Djeca, mladi, roditelji/skrbnici
Ciljani broj volontera:2 (do sad se prijavilo 15 volontera)
Datum početka: 06.04.2015
Datum završetka:28.05.2015
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: 18:00-20:00
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine

Sklonost i volja za rad s djecom
Kontakt osoba: Natalija Stanković
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: -
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Omogućiti roditeljima podršku u njihovom roditeljstvu kroz mogućnost sudjelovanja u grupnom savjetodavnom radu odnosno stjecanjem znanja i vještina iz područja roditeljstva te osiguravanjem zbrinjavanja i kvalitetno provedenog vremena za djecu, za vrijeme dok su roditelji na grupi.
Očekivani rezultati za volontere: - iskustvo u radu s djecom - stručna podrška volonteru - sudjelovanje u edukaciji koju Udruga organizira - mogućnost korištenja stručnom literaturom koju Udruga posjeduje
Komentar organizatora: -

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.