Gdje sam?

Portal Vox Feminae u potrazi za raznovrsnim volonterima/kama!

Želite li doprinijeti radu portala voxfeminae.net, angažirati se na području rodne ravnopravnosti, naučiti osnove novinarstva i steći radno iskustvo? Više informacija potražite u nastavku!

Prijave za volontiranje otvorene su 16. veljače, a traju zaključno sa 8. ožujka. Sve što je za početak potrebno napraviti, uz prijavu na dnu stranice, jest ispuniti volonterski upitnik koji uz osobne podatke sadrži i upit o vašim interesima, odnosno načinima na koji želite doprinijeti radu portala.

Pozvani/e su svi/e koji/e se žele okušati u novinarskim zadacima, kreiranju vizualnih detalja za portalski sadržaj, ali i administrativni/e asistenti/ice, odnosno osobe koje se žele okušati u tehničkom administriranju portala ili par sati tjedno pomagati u rješavanju administrativnih zadataka u uredu Prostora rodne i medijske kulture 'K-Zona'.

Po završetku prijava selektirat ćemo 2-3 administrativna asistenta/ice, dok vizualce/ke (ad. 1.) i novinare/ke (ad. 2.) očekuje dodatni zadatak.

1. Vizualcima/kame će nakon objedinjenih prijava na e-mail stići link za članak u skladu s kojim će trebati osmisliti crtež/kolaž/strip/ilustraciju koja bi isti članak mogla popratiti u slučaju objave na portalu. Vizuale za tekst je potrebno poslati na e-mail adresu volontiranje@voxfeminae.net zaključno s 15. ožujka, a 18. ožujka, na temelju poslanog, selektirat će se 2-3 kandidata/kinje.

2. Volonterima/kama koje zanimaju novinarski zadaci, nakon završetka prijava na e-mail će pristići dva obvezna novinarska zadatka, kao i sve potrebne smjernice i materijali za što uspješnije izvršavanje istih. Napisane zadatke potrebno je zaključno s 15. ožujka poslati na volontiranje@voxfeminae.net, a nakon selekcijskog procesa, 18. ožujka, 15 do 20 kandidata/kinja bit će obaviješteno o daljnjem sudjelovanju na praktičnoj radionici.

Radionica će se održati početkom travnja, a o točnom mjestu i vremenu održavanja kandidati/kinje će biti pravovremeno obaviješteni/e. Radionica će uključivati upoznavanje s osnovama novinarstva, CMS sustavom Joomla, te uputama za rad na Voxfeminae.net portalu.

Nakon radionice, volonteri/ke će se uključiti u rad portala kroz pisanje kratkih formi vijesti, a nakon evaluacijskog perioda, oni/e koji/e se istaknu svojim radom imat će prilike okušati se i u dužim novinarskim formama uz mentorstvo urednica pojedinih rubrika.

Prijavite se što prije, a najkasnije do 8. ožujka!

Organizator: Prostor rodne i medijske kulture K-zona
Datum početka: 10.04.2015.
Lokacija: Ogrizovićeva 36, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Prostor rodne i medijske kulture K-zona
Lokacija projekta:Ogrizovićeva 36, Zagreb
Ciljana skupina: Studenti/ice društvenog ili humanističkog usmjerenja, rodno osviještene osobe
Ciljani broj volontera:30 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 10.04.2015
Datum završetka:00.00.0000
Broj sati: 3
Učestalost: tjedno
Od - do: U odnosu na slobodno vrijeme volontera/ke
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Prevođenje - strani jezici: Engleski
Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Dizajn
Kontakt osoba: Željka Vučković
Web stranica: www.voxfeminae.net
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: -
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Volonterska pomoć pri kontinuiranom radu portala voxfeminae.net i ostvarivanje suradnje s kreativnim i talentiranim ljudima.
Očekivani rezultati za volontere: Znanja i vještine u područjima rodne ravnopravnosti, kulture, novinarstva, poslovne administracije, održavanja web stranica i vizualnih rješenja za web.
Komentar organizatora: Uz prijavu na dnu stranice, za uspješnu prijavu potrebno je i ispuniti volonterski upitnik. U slučaju dodatnih upita i nedoumica javite se na e-mail volontiranje@voxfeminae.net

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.