Gdje sam?

Novi volonteri Don Kihota

Tražimo volontere koji će našem imanju u Šimunčevcu, zajedno s postojećih 8 članova Udruge, brinuti o konjima, pomagati na dnevnim i tjednim poslovima na imanju te sudjelovati u raznim akcijama i događanjima.

Iako postojimo od 2009. godine, vodstvo Udruge je promijenjeno prije mjesec dana. Novi Upravni odbor i nova predsjednica Marita Mučić intenzivno rade na promoviranju učinkovitosti terapije pomoću konja, doniranja i volontiranja.

Poslovi na imanju uključuju: čišćenje prostora gdje žive konji, hranjenje konja, opskrba vodom iz bunara, timarenje konja, vođenje konja, sudjelovanje u terapiji pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju, asistencija pri jahanju, čišćenje opreme i sl. Ostali poslovi uključuju pomoć oko uređenja okoliša, organizacije tematskih događanja za jahače i građanstvo.

Svi naši volonteri potpisuju ugovor o volontiranju, ispunjava im se volonterska knjižica, imaju priliku dogovarati se oko termina i slobodnog vremena. Ovisno o angažmanu volontera, svatko će imati priliku rekreativno jahati i upoznati se s osnovama jahanja.

Organizator: DON KIHOT - terapije pomoću konja
Datum početka: 01.01.2015.
Lokacija: Šimunčevečka cesta bb (Dobrodol-Šimunčevec), Sesvete

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): DON KIHOT - terapije pomoću konja
Lokacija projekta:Šimunčevečka cesta bb (Dobrodol-Šimunčevec), Sesvete
Ciljana skupina: svi
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 9 volontera)
Datum početka: 01.01.2015
Datum završetka:11.01.2015
Broj sati: 2
Učestalost: svakodnevno, tjedno
Od - do: 10-21
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Prikupljanje sredstava
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Briga i njega osoba
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Sport
Kontakt osoba: Marita Mučić 0977131719
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: -
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Tražimo odgovorne i vrijedne volontere na koje se može računati na potrebnim akcijama i dnevnim poslovima. Udruga bi time dobila više ljudi za pomoć s konjima i organizaciju čime želimo povećati kapacitet i broj naših jahača (djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i građanstvo)
Očekivani rezultati za volontere: Naši članovi udruge su redom studenti na zadnjim godinama fakulteta (ili su ih završili) - biologija, edukacijsko-rehabilitacijski i veterinarski fakultet. Rado će podijeliti sva svoja znanja i vještine s budućim volonterima. Naši članovi se bave poslovima oko konja i jahanje posljednih 6-8 godina i imaju dovoljno znanja za vođenje i organizaciju Udruge. Svi naši volonteri, ovisno o zalaganju, dobit će priliku za rekreativno jahanje i učenje osnova jahanja.
Komentar organizatora: Imanje se nalazi u Sesvetama, dolazak do imanja je tramvajima 4 i 11 do Dubca pa busom 280 do Šimunčevečke ceste. Iz centra Zagreba putovanje traje oko 1:15 minuta, iz Dubrave 45 minuta.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.