Gdje sam?

Arhiv i knjižnica Ivana Picelja

 Ivan Picelj (1924. – 2011.), slikar i grafički dizajner, jedan je od najistaknutijih predstavnika geometrijske apstrakcije u Hrvatskoj. Njegova kći, Anja Picelj-Kosak darovala je Muzeju suvremene umjetnosti vrlo vrijednu umjetnikovu ostavštinu okupljenu pod nazivom Arhiv i knjižnica Ivana Picelja.
Knjižnica broji 2389 inventarnih jedinica, a građu osim umjetničkih monografija uglavnom čine katalozi, pregledi umjetnosti, lijepa književnost i teorija umjetnosti, dok je Arhiv formiran od raznovrsnih predmeta – osobne dokumentacije , svakodnevnih predmeta, poslovne korespodencije i telefonskih adresara, velikog broja fotografija, video kazeta, dijapozitiva, dijaprojektora i filmova, nacrta, kolaža, maketa, skica i sl.

Volonteri bi bili svojevrsni domaćini/vodiči Arhiva. Primarno bi brinuli o sigurnosti izložbenog prostora i izloženih predmeta, ali bi bili i medijatori između Arhiva i publike, osobe kojima se posjetitelji mogu obratiti i postaviti pitanje. U tu svrhu bit će posebno educirani od strane kustosa.

Organizator: Muzej suvremene umjetnosti
Datum početka: 05.11.2014.
Lokacija: Avenija Dubrovnik 17, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Muzej suvremene umjetnosti
Lokacija projekta:Avenija Dubrovnik 17, Zagreb
Ciljana skupina: posjetitelji muzeja
Ciljani broj volontera:4 (do sad se prijavilo 4 volontera)
Datum početka: 05.11.2014
Datum završetka:31.12.2014
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: 14-18
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Snježana Pintarić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: prijave primamo na e-mail: snjezana.pintaric@msu.com
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Širenje znanja o Ivanu Picelju, jednom od najistaknutijih predstavnika geometrijske apstrakcije u Hrvatskoj.
Očekivani rezultati za volontere: Stjecanje novih znanja, iskustvo rada s posjetiteljima, stjecanje komunikacijskih vještina.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.