Gdje sam?

VIZIJE - VolonterI Za rodItelJe i djEcu

Poziv za volontiranje nezaposlenim, mladim osobama iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije koje žele steći svoja prva radna iskustva kroz volontiranje u projektu VIZIJE, te svojim sudjelovanjem u radu stručnih mobilnih timova stjecati praktično iskustvo rada s osjetljivim skupinama roditelja.
Poziv je namijenjen nezaposlenim mladim osobama koje su apsolventi ili koje su stekle diplomu iz područja psihologija, pedagogija, socijalni rad, edukacijska rehabilitacija, pravo i druga srodna područja.

Uz stručno vodstvo i mentorstvo volonteri će, radeći u mobilnim timovima, imati priliku pomoći u pružanju usluga osjetljivim skupinama roditelja kojima su te usluge i najpotrebnije. Projektom će biti obuhvaćeni samohrani roditelji, roditelji s troje ili više djece, maloljetne trudnice i majke, trudnice i majke s invaliditetom te roditelji djece s teškoćama u razvoju.

S volonterima se sklapa ugovor o volontiranju u trajanju od 6 mjeseci (15 sati tjedno). Za volontiranje se prijavite kroz bazu VCZ-a ili na mail vizije@roda.hr .

Organizator: Udruga Roda
Datum početka: 20.11.2014.
Lokacija: Centri za socijalnu skrb u navedenim gradovima, Osijek, Virovitica, Vinkovci

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga Roda
Lokacija projekta:Centri za socijalnu skrb u navedenim gradovima, Osijek, Virovitica, Vinkovci
Ciljana skupina: apsolventi i nezaposleni diplomirani stručnjaci
Ciljani broj volontera:36 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 20.11.2014
Datum završetka:31.12.2014
Broj sati: 15
Učestalost: tjedno
Od - do: nije fiksno
Trajanje: Dugotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: -
Kontakt osoba: Branka Mrzić Jagatić, branka@roda.hr
Web stranica: http://roda.hr/article/category/vizije
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Sa svim odabranim volonterkama i volonterima, RODA će sklopiti ugovor o volontiranju na 6 mjeseci, a nakon isteka volonterskog angažmana, svaki će volonter/ka dobiti Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem (potvrda na razini EU o radnom iskustvu) te pismo preporuke stručnog tima. Svi troškovi tijekom volontiranja bit će pokriveni.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Umrežavanje i jačanje suradnje između organizacija i institucija koje se bave pružanjem podrške i usluga socijalno osjetljivim skupinama. Kreiranje mobilne (a time i lakše dostupne) podrške i pomoći stručnih timova socijalno osjetljivim skupinama roditelja i time olakšanje socijalnog uključivanja roditelja i poboljšanje kvalitete njihova života.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će radeći s krajnjim korisnicima i uz mentoriranje stručnjaka steći direktno radno iskustvo. Iskusit će rad u mobilnom timu na terenu, vođenje i analiziranje rezultata fokus grupe, provoditi individualna savjetovanja, voditi grupe međusobne podrške i radionice za socijalno osjetljive roditelje i njihovu djecu. Volonteri će steći znanje o problematici koja muči socijalno isključene roditelje i njihovu djecu, svjedočiti i procjenjivati dobrobiti koje usluge imaju na socijalno osjetljive roditelje i njihovu djecu. Steći će nove poznanike, suradnike, a možda i prijatelje, te se povezati i upoznati se s radom organizacija koje se bave ljudskim i dječjim pravima i koje povezuju socijalno osjetljive roditelje.
Komentar organizatora: Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost udruge Roditelji u akciji - RODA. Detaljnije: http://roda.hr/article/category/vizije

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.