Gdje sam?

Sadnja žive zaštitne jestive ograde oko vrtnih parcela na Laništu

 U sklopu projekta Urbani vrtovi, u suradnji s pokroviteljima 24 sata i Arena Centrom organiziramo sadnju žive ograde oko vrtnih parcela dodijeljenih na besplatno korištenje građanima i jednoj šesteročlanoj obitelji članovima 3L. Vrtne parcele, prije dodjele, tretirane su Biolitom i efektivnim organizmima no ostao je problem neposredne blizine autoceste.
Živa ograda će imati primarnu ulogu zaštite od ispušnih plinova s autoceste sa sjevera no imat će i ulogu zaštite od sjevernih vjetrova, ulogu apsorpcije i refleksije sunčevih zraka s juga, ulogu ograde te će većim dijelom građanima (i npr. pticama) davati jestive plodove.
25. listopada u subotu od 11 do 13 sati na lokaciji vrtova organiziranih sjeverozapadno od glavnog ulaza u Arena Centar, Lanište 32, planiramo posaditi dvije topole, grbave vrbe, četrdeset thuja, četrdeset borovnica, četrdeset aronija te bambus ili sl. Sadnice će osigurati 24 sata u suradnji s partnerima projekta. Arena Centar organizira program. Upit za suradnju uputili smo i Zrinjevcu kako bi posudili potreban alat. Putem medija pozivamo sve građane, a uz to direktno upućujemo pozive školama i vrtićima s Eko programima.
U sklopu programa predviđeni su voditelj, svirači, gosti, a posluživat će se grah i čajevi. Naši gosti i suradnici Miroslav i Karmela Kiš, diplomirani permakulturni dizajneri,i govorit će o permakulturi općenito te o multifunkcionalnosti vjetrobrana. Djeca obitelji sudionika biti će i nagrađena.
Procijenjeni ukupan optimalan broj osoba aktivnih u sadnji je oko 200.
U slučaju kiše sadnja se odgađa za 26. listopada.

Volonteri će pomoći u organizaciji sadnje te u samoj sadnji 25. ili 26. listopada 11 do 13h.

Organizator: Udruga za skrb djece s posebnim zdravstvenim potrebama 3L
Datum početka: 25.10.2014.
Lokacija: Lanište 32, SZ Arena Centar, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za skrb djece s posebnim zdravstvenim potrebama 3L
Lokacija projekta:Lanište 32, SZ Arena Centar, Zagreb
Ciljana skupina: mladi i obitelji
Ciljani broj volontera:100 (do sad se prijavilo 3 volontera)
Datum početka: 25.10.2014
Datum završetka:26.10.2014
Broj sati: 3
Učestalost: godišnje
Od - do: 11 do 13h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Posebni zahtjevi: Ponjeti alat za sadnju ako imate
Kontakt osoba: Zrinka Babić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: U sklopu programa posuživat će se grah i čajevi, organizacija muzičkog programa je u tijeku, organizacija nagrada za sudionike je u tijeku (Arena Centar)
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Sadnja žive zaštitne jestive ograde/vjetrobrana, edukacija
Očekivani rezultati za volontere: Sadnja stabala i bobičastog voća, edukacija o permakulturi, osobito o funkciji vjetrobrana, iskustvo zajedničkog rada za opće dobro
Komentar organizatora: Svi sudionici će aktivno sudjelovati u sadnji te se trebaju primjereno obući za boravak vani, odnosno za rad sa zemljom, ako imaju ili mogu posuditi bilo bi dobro ponjeti alat (štihača najvažnija), okupljanje na lokaciji oko pola sata do sat prije događanja, odnosno oko 10 do 10:30

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.