Gdje sam?

Snimanje performansa na Dolcu povodom Međunarodnog dana mira

Od 2009. Volonterski centar Zagreb svake godine obilježava Međunarodni dan mira (MDM) ,21.rujna organizacijom različitih volonterskih akcija, medijskih kampanja i koncerata. Svrha proslave MDM-a je promicanje kulture mira, nenasilja i tolerancije u Hrvatskom društvu.
Ove smo se godine odlučili za FLASH MOB (javni performans u koji je uključen velik broj ljudi sa svrhom pozitivnog šokiranja slučajnih prolaznika) na tržnici Dolac.

Potrebni su nam volonteri sa boljim foto aparatima (sa mogučnošću HD snimana) ili HD kamerama da snime performans.
VCZ će osigurati stručne ljude koji će voditi cijelo snimanje i rasporediti snimatelje po tržnici te im dati upute što i kako snimati.

Kratak opis aktivnosti, da dobijete što bolji dojam ;D

TKO: Volonteri, prijatelji, susjedi, prolaznici, kumice, razni zborovi, glazbenici, ... svi skupa (nas 150-200) u jedan glas
ŠTO: pjevamo "I can see clearly now" od Jimmy Cliff-a, pozitivna pjesma koja pjeva o divnom danu i poznata je velikom broju ljudi.
GDJE: tržnica Dolac, cijeli gornji dio među štandovima, oko njih, ispred ribarnice, na terasama kafića...

KADA: nedjelja 21.09. u 11:45h kada veliki broj građana kupuje, ispija kavice i druži se oko tržnice.
KAKO: Sudionici se pozivaju da po dolasku na Dolac (barem 15 minuta prije performansa) na svome mobitelu postave frekvenciju 88,1 - Radio Sljeme na kojem će pjesma biti puštena točno u 11:45h, što će ujedno biti znak početka performansa. Nešto prije početka VCZ volonteri će djeliti letke o Danu mira sa tekstom pjesme svim sudionicima performansa te ih raspoređivati po tržnici. Desetak glazbenika će također biti raspoređeni po tržnici sa instrumentima i udaraljkama da veći efekt.


Kako bi smo snimili ovaj veseli čin i od njega napravili promotivni video koji ćemo u budućnosti koristiti za promociju Međunarodnog dana mira, trebamo vašu pomoć.

Vaš VCZ tim

                           

Organizator: Volonterski centar Zagreb
Datum početka: 21.09.2014.
Lokacija: Tržnica Dolac, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Volonterski centar Zagreb
Lokacija projekta:Tržnica Dolac, Zagreb
Ciljana skupina: usputni prolaznici, svi građani
Ciljani broj volontera:7 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 21.09.2014
Datum završetka:21.09.2014
Broj sati: 2
Učestalost: godišnje
Od - do: 10,30-12
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Krešimir Znika; wwcolective@gmail.com
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Za sve dodatne informacije: Kresimir Znika wwcolective@gmail.com ili broj telefona 099/2381984
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Još jedan Međunarodni dan mira uspješno obilježen i proslavljen. Podignuta svijest o važnosti obilježavanja Dana Mira.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će imati priliku sudjelovati u zabavnom, pozitivnom i neuobičajnom performasnu :)

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.