Gdje sam?

GENDERFORMANCE

Teme roda u koreografiji, seksualnost u muzejskim fundusima, performans i pitanje rodne binarnosti neki su od motiva kojima se bavi serija izvedbi, predavanja, radionica i rasprava tijekom svibnja u Zagrebu, u tjednu obilježavanja međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije. Queer Zagreb Sezona upire kažiprst u izvedbenost roda od 11. do 21. svibnja u programu Genderformance.

Program uključuje blok izvedbi i radionica koreografkinja iz Južne Koreje, Filipina i SAD-a, zatim radionice i izvedbe u sklopu Performing Gendera, dvogodišnjeg EU projekta umjetničkog istraživanja o seksualnosti i rodnim ulogama kroz umjetnine u fundusima muzeja u kojemu sudjeluje Domino s još tri organizacije iz Italije, Nizozemske te Španjolske. Tijekom rodno osviještenog tjedna u okviru Genderformancea niz koreografa predstavljaju rezultat svog jednogodišnjeg istraživanja. Dio programa je i predstavljanje rada jedne od najvećih ikona hrvatskog performansa Vlaste Delimar, koja u vrijeme trajanja programa prikazuje svoju retrospektivu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a za Genderformance priprema izvedbe, predstavljanje opsežnog kataloga svog rada i dvodnevnu konferenciju o performansu.

"Gender reality is performative which means, quite simply, that it is real only to the extent that it is performed." ~ Judith Butler

Organizator: domino
Datum početka: 11.05.2014.
Lokacija: Razne, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): domino
Lokacija projekta:Razne, Zagreb
Ciljana skupina: Studenti, kulturni konzumenti, mladi, plesači i koreografi...
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 4 volontera)
Datum početka: 11.05.2014
Datum završetka:21.05.2014
Broj sati: 4
Učestalost: svakodnevno
Od - do: po dogovoru
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Vera Pfaff
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Za sve informacije kontaktirati na artprodukcija.domino@gmail.com
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Rušenje stereotipa kroz umjetnički program te razvoj domaće scene izvedbenih umjetnosti.
Očekivani rezultati za volontere: Iskustvo u produkciji međunarodnih kulturnih manifestacija.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.