Gdje sam?

Postani donkihotovac! - vodič konja, pratnja jahaču

Program terapijskog jahanja podrazumijeva program (re)habilitacije u kojem se koriste funkcionalne jahaće vještine, konjski pokret i široki raspon metoda i tehnika sa područja edukacijske rehabilitacije za ostvarivanje specifičnih kognitivnih, motoričkih, socijalnih, emocionalnih i bihevioralnih ciljeva. Za svaku osobu priprema se individualiziran program s ciljevima i aktivnostima koje se redovito evaluiraju. Naglasak NIJE na teškoći već na sposobnosti pojedinca i razvoju novih vještina koje će pridonijeti poboljšanju kvalitete života.

U potrazi smo za volonterima koji bi dio svog slobodnog vremena odvojili za pomoć prilikom provodjenja programa, bilo kao vodiči konja ili pratnja jahaču.

Vodič konja priprema konja za sat terapijskog jahanja (čišćenje kopita, timarenje, sedlanje, zagrijavanje), vodi konja za vrijeme sata, u skladu s napucima voditelja, a po završetku sata hladi konja, rasedlava ga, timari, po potrebi odvodi na pašu ili kupanje.

Pratioc jahaču vodi računa o sigurnosti djeteta i što kvalitetnijoj izvedbi zadanih vježbi, igara i zadataka, po napucima voditelja (hoda uz konja i dijete, po potrebi pridržava dijete, fizički ga usmjerava, još jednom objašnjava zadano...).

Novi volonteri prolaze volonterske treninge, uče od iskusnih i praksom stječu vještine i sigurnost. 

Organizator: DON KIHOT - terapije pomoću konja
Datum početka: 08.03.2014.
Lokacija: Aleja mira 38, Markovo Polje, Zagreb, Sesvete

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): DON KIHOT - terapije pomoću konja
Lokacija projekta:Aleja mira 38, Markovo Polje, Zagreb, Sesvete
Ciljana skupina: djeca s teškoćama u razvoju
Ciljani broj volontera:15 (do sad se prijavilo 12 volontera)
Datum početka: 08.03.2014
Datum završetka:30.04.2014
Broj sati: 1
Učestalost: tjedno
Od - do: jutarnji i popodnevni termini, po dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Drugo

prethodno iskustvo u radu s društveno osjetljivim skupinama i konjima nije naodmet, ali nije ni uvjet
Kontakt osoba: Anamarija Levak, Ivana Manenica
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Kako do nas? Od okretišta Dubec jednom od autobusnih linija 261-263, prva stanica u Markovom Polju (nakon gostionice Vera). Imanje se nalazi izmedju groblja i šume. Detaljnije upute po prijavi.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Što kvalitetnija provedba programa terapijskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju.
Očekivani rezultati za volontere: Iskustvo, razvijanje i brušenje vještina u radu sa osjetljivim društvenim skupinama, učenje o pecifičnoj vrsti rehabilitacije i rekreacije, boravak u prirodi, doticaj s konjima, druženje s najrazličitijim ljudima i timski rad, fizički aktivnost, smijeh, povećanje samopouzdanja...

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.