Gdje sam?

Radionice informacijske pismenosti za starije, dugotrajno nezaposlene i beskućnike

Drage volonterke i volonteri,


Knjižnice grada Zagreba posebnu brigu posvećuju radu s ranjivim društvenih skupinama među kojima se nalaze i starije osobe, dugotrajno nezaposleni te beskućnici. Za njih organiziramo radionice informacijske pismenosti, a za individualni pristup svakom korisniku potrebna nam je vaša pomoć.

Ako ste voljni nekoliko prijepodnevnih sati svog slobodnog vremena posvetiti volonterskom angažmanu na nekoj od ovih radionica i uljepšati dan drugima i sebi, javite nam se!

Organizator: Knjižnice grada Zagreba
Datum početka: 01.10.2013.
Lokacija: Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Knjižnice grada Zagreba
Lokacija projekta:Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, Zagreb
Ciljana skupina: starije osobe, dugotrajno nezaposleni, beskućnici
Ciljani broj volontera:4 (do sad se prijavilo 15 volontera)
Datum početka: 01.10.2013
Datum završetka:15.12.2013
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: 10-12
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Komunikacijske vještine
Podučavanje
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: strpljivost, tolerantnost
Kontakt osoba: Sanja Bunić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Molimo obratiti pažnu da se radionice odvijaju samo u jutarnjim satim od 10 do 12 sati. Radionice informacijske pismenosti za starije osobe se održavaju ponedjeljkom i utorkom, a radionice informacijske pismenosti za beskućnike i dugotrajno nezaposlene četvrtkom i petkom.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Radionice informacijske pismenosti pobudile su velik interes navedenih skupina jer se sudjelovanjem na njima ravnopravnije uključuju u moderne informacijske tokove, pružaju im se nove mogućnosti i širi socijalna mreža. Individualni pristup koji primjenjujemo na radionicama se pokazao izuzetno korisnim za brzo i opušteno usvajanje znanja te ugodnu komunikaciju. U javnosti knjižnica se ne percipira samo kao mjesto gdje se posuđuju knjige već kao ustanova koja posebnu pažnju poklanja inkluziji društvenim skupina koje su u riziku od socijalne isključenosti.
Očekivani rezultati za volontere: Volonterima se pruža mogućnost poboljšanja komunikacijskih vještina, vještina podučavanja te koristan način primjene informatičkih znanja. Komunikacijom s pripadnicima društva koji su često na margini i na osnovu iskustva iz prve ruke imaju priliku promijeniti uvriježene stereotipe i doprinijeti poboljšanju slike korisnika o sebi samima te na posredan način i poboljšanju njihovog društvenog statusa.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.