Gdje sam?

konferencija "Europe Joins Croatia"

 Konferencija će na jednom mjestu spojiti ugledne ličnosti s mladim, aktivnim i zainteresiranim mladim ljudima iz Hrvatske i inozemstva s ciljem razmjene vizija i koncepcija budućnosti Europe, razmjene znanja i iskustva te aktivno sudjelovanje u različitim interaktivnim događajima konferencije.

Sadržajem konferencije u koju spadaju jedinstveni događaji poput: Simulacije zasjedanja Europskog vijeća, Speakers’ Night, prikazivanja dokumentarnog filma, Small Talk-a, objave najboljih pisanih i snimljenih radova na temu: „Europa u 2040“, izložbe €uroXibition, radionice na temu javnog zagovaranja, konferencija će biti sve, osim jednosmjerne komunikacije starijih prema mlađima!

Kruna konferencije je panel diskusija u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, na kojoj će ugledni europski i hrvatski diskutanti zajedno s 300 gostiju kritički razgovarati o budućnosti Hrvatske, Europske unije te Europe. Secirat će društvena, ekonomska i politička kretanja na agregatnoj razini, kao i utjecaj jedne supranacionalne organizacije na svakodnevnicu čovjeka, koji je, prema određenim tendencijama rasta euroskepticizma, sve kritičniji prema Europskoj uniji.

S druge strane, pitanje budućnosti Europske unije u budućnosti se čini važnijim nego ikada. Pod pritiskom recesije i promjene ekonomske i političke moći na globalnom planu, postavlja se pitanje je li jedini izlaz Europe federalističku političku organizaciju, tzv. Ujedinjene Europske Države.

Organizator: Klub Alpbach Hrvatska
Datum početka: 27.06.2013.
Lokacija: MSU, Sveučilište, Klub književnika, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Klub Alpbach Hrvatska
Lokacija projekta:MSU, Sveučilište, Klub književnika, Zagreb
Ciljana skupina: mladi, studenti
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 4 volontera)
Datum početka: 27.06.2013
Datum završetka:30.06.2013
Broj sati: 6
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 15-21, ovisno o danu
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Komunikacijske vještine
Posebni zahtjevi: mladi do 30 godina, vozačka poželjna, ali ne nužna
Kontakt osoba: Ivan Blažević
Web stranica: www.kah.hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Volonteri će pomoći mladima u organizaciji konferencije za mlade gdje će se skupiti veliki broj pametnih, ambicioznih mladih ljudi koji žele dijeliti svoje znanje, iskustva i ideje.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Obilježiti ulazak Hrvatske u EU na multidisciplinaran način bogatim sadržajem, kritičkim razgovorima, radionicama i sl.
Očekivani rezultati za volontere: organizacija velike konferencije, rad u timu, rad sa mladima, upoznavanje sa mladima iz cijele Europe

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.