Gdje sam?

"Pomoć u učenju" tražimo volontere-instruktore

Projekt „pomoć pri učenju“  provodi centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, koji ima za svoj cilj  dati pomoć i podršku djeci u učenju i uspješnom polaganju školske godine. Taj cilj će se ostvariti putem održavanja radionica „Pomoći pri učenju“ i davanjem individualnih instrukcija.  

Tražimo studente-volontere ili već akademski obrazovane volontere koji su voljni davati instrukcije osnovnoškolskoj djeci iz određenih nastavnih predmeta. Volonteri-instruktori će, radi ostvarivanja još veće razine kompetentnosti, kreativnosti u davanju instrukcija, prolaziti jednu edukaciju čija je svrha usvajanje pedagoško-psiholoških osnova u pojašnjavanju nastavnog gradiva. 

 

Organizator: Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce
Datum početka: 18.07.2014.
Lokacija: Golikova 44, Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce
Lokacija projekta:Golikova 44, Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: Osnovnoškolska djeca od 5- 8 razreda
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 20 volontera)
Datum početka: 18.07.2014
Datum završetka:16.12.2014
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: 10-19 (po dogovoru)
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Podučavanje
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: 1. Polaženje edukacija; 2. Polaženje supervzija minimalno jedan puta mjesečno; 3. Ozbiljnost i osobna odgovornost prema djeci i vlastitom radu; 4. Potrebno je priložiti 4 dokumenta - Motivacijsko pismo, Životopis, Potvrdu o nekažnjavanju i Liječničku potvrdu sukladno Zakonu o volonterstvu
Kontakt osoba: Luka Marković 099/7520 660 luka.markovic2@gmail.com
Web stranica: www.ti-si-sunce.hr
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Period unutar kojeg je potreban volonter:školska godina. Ukupno sati angažiranosti volontera u periodu od tjedan dana: a)Pohađanje edukacije (1 sat) b)Instrukcije s djetetom (1 sat) c)Eventualne pripreme za instrukcije (1 sat). Ukupno sati angažiranosti volontera u periodu od mjesec dana: maksimalno 12 sati.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ očekuje da će ovim projektom: a) definirati i utvrditi standarde „Sunca“ u pomoći djeci pri učenju; b) ispuniti dio svoje misije (poticanje razvoja pojedinca);c) utvrditi smjernice za daljnje projekte koje će dobivati kako iz osobnog iskustva rada s djecom tako i iz provedene evaluacije.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri-instruktori će volontiranjem steći: a) dublji uvid u kreativne tehnike pojašnjavanja gradiva; b) tehnike kako raditi s djecom koja imaju otpor prema nastavnom gradivu; c) tehnike kako motivirati dijete da uči; d) tehnike kako poticati djecu da u logičkom razmišljanju koriste indukciju, dedukciju i analogiju; e) upis edukacije u volontersku knjižicu.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.