Gdje sam?

"PRAVO DOBA"

U sklopu projekta pod nazivom "PRAVO DOBA" Zaklade Zajednički put pokrećemo web portal za osobe starije životne dobi.
Web portalom za starije osobe želimo osigurati tehničke preduvjete za veći iskorak prema bržoj i efikasnijoj distribuciji informacija za starije sugrađane potičući tako cjeloživotno učenje i usvajanje novih vještina i znanja specifičnih za današnje društvo, kao i razvoj socijalnog poduzetništva u koje bi se aktivno uključili stariji građani Grada Zagreba.

Trenutno okupljamo adekvatan tim volontera koji bi aktivno sudjelovali u punjenju rubrika našeg portala. Tema koje mislimo obrađivati su:

- aktivan senior: zdravlje, moda i ljepota, kuhanje, putovanja i wellness, uređenje doma
- senior info: pravno savjetovanje, psihologija, samopomoć, briga i njega u kući, kućanski poslovi
- volontiranje i zapošljavanje
- Gradski dnevnik: novosti /vijesti iz grada, transport, kazališta i kultura, ljekarne i dežurstva, domovi, vrijeme i bio meteo savjeti
- potrošačke informacije: zaštita, pogodnosti
- "prostor za ostale ideje"

S obzirom na misliju i viziju Zaklade koja je začetnik cijelog projekta i veliki zagovaratelj međugeneracijske solidarnosti, voljeli bismo okupiti uredništvo volontera - mladih novinara i studenata novinarskog fakulteta u Zagrebu, kao i umirovljenih novinara koji bi svojim iskustvom aktivnim sudjelovanjem podržali rad uredništva, i ovaj portal učinili zanimljivijim, originalnim i korisnim našim starijim sugrađanima.

Također cilj same Zaklade je privući i aktivirati što veći broj umirovljenika i starijih osoba svih profila i zanimanja da aktivno sudjeluju u zajednici, te im omogućiti da svoje znanje i iskustvo distriburaju što većoj publici, a već samim time dobiju nešto zauzvrat.

Organizator: Zaklada Zajednički put
Datum početka: 15.04.2013.
Lokacija: Miljackina 42a, Grad Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Zaklada Zajednički put
Lokacija projekta:Miljackina 42a, Grad Zagreb
Ciljana skupina: starije osobe na području Grada Zagreba
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 7 volontera)
Datum početka: 15.04.2013
Datum završetka:31.12.2013
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: 8-16
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Osnove rada na računalu, Održavanje web stranica, Druga znanja u radu na računalu
Komunikacijske vještine
Odnosi s javnošću/marketing
Upravljanje projektima i projektnim timovima
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Podučavanje
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Drugo

smisao za pisanje
Kontakt osoba: Marta Šafar
Web stranica: www.zajednickiput.hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Vrijeme i mjesto rada su prilagodljivi, a bitno je jedino da je osoba adekvatno pismena, spremna i voljna raditi na promociji aktivnog starenja, bez predrasuda prema starijim osobama.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Web portalom za starije osobe želimo osigurati tehničke preduvjete za veći iskorak prema bržoj i efikasnijoj distribuciji informacija za starije sugrađane potičući tako cjeloživotno učenje i usvajanje novih vještina i znanja specifičnih za današnje društvo, kao i razvoj socijalnog poduzetništva u koje bi se aktivno uključili stariji građani Grada Zagreba.
Očekivani rezultati za volontere: - Stjecanje spisateljskog i novinarskog iskustva, pisanje na web portalu, prilika za objavljivanje pisanih radova, stjecanje znanja i vještina u radu na web portalu i wordpress programu - Svakako prikupljanje znanja i iskustva u radu sa starijim osobama, ne nužno fizičkim kontaktom ali i povećanje senzibiliteta prema starijim osobama, mjenjanje ili učvrščivanje stavova o starijima kao velikom i u velikoj mjeri zanemarenom resursu.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.