Gdje sam?

Spriječimo seksualno nasilje

Poziv na trening
„Spriječimo seksualno nasilje“

Zadovoljstvo nam je što Vas možemo pozvati na trening za volontere/ke,"Spriječimo seksualno nasilje", koji provodi Ženska soba - Centar za seksualna prava.
Trening će se održati 30. studenog 2012. (od 10.00 h - 18 h) i 01. prosinca 2012. (od 10.00 h -16.00 h) u Hotelu Palace, Trg J.J.Strossmayera 10, Zagreb.
Na treningu će se obrađivati teme rodno uvjetovanog nasilja, oblici i rasprostranjenost seksualnog nasilja, posljedice seksualnog nasilja, Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u školama, oblici pomoći i zaštite te metodologija rada s mladima.
Trening će voditi Vukmanić Maja (prof. socijalne pedagogije) i Antonija Hojt (prof. socijalne pedagogije). Također, na treningu će kao gošća predavačica sudjelovati Ana Ergović Kuzmanović (socijalna radnica), voditeljica Odjela za organiziranje i pružanje podrške i pomoći žrtvama/svjedocima koja će prezentirati rad svojeg Odjela i upoznati sudionice/ke sa postupkom prijave nasilja nadležnim institucijama.
Nakon završenog treninga svaki volonter/ka će u suradnji s Ženskom sobom, provesti 2 radionice za mlade u srednjim školama u svojim lokalnim zajednicama. Sudionici/ce će primiti potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama.
Poželjno je iskustvo u osmišljavanju i provedbi radionica, a prednost imaju oni s prebivalištem izvan Zagreba.
Trening je besplatan i obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga. Trening se provodi u okviru programa kojeg financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih, a u suradnji sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.
Rok za prijave je 11. studeni 2012.
Molimo Vas da nam do isteka roka putem e-maila pošaljete ispunjenu prijavnicu i životopis.
Prijavnicu možete preuzeti na slijedećem linku: https://zenskasoba.hr/docs/PRIJAVNI_OBRAZAC_ZA_TRENING.doc

Srdačan pozdrav,
Antonija Hojt - asistentica na projektima
e-mail : zenska.soba@zenskasoba.hr
tel: 01/6119-174

Organizator: Ženska soba - Centar za seksualna prava
Datum početka: 30.11.2012.
Lokacija: Trg J.J. Strossmayera 10, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Ženska soba - Centar za seksualna prava
Lokacija projekta:Trg J.J. Strossmayera 10, Zagreb
Ciljana skupina: studenti/ice
Ciljani broj volontera:15 (do sad se prijavilo 18 volontera)
Datum početka: 30.11.2012
Datum završetka:01.12.2012
Broj sati: 14
Učestalost: tjedno
Od - do: 10-18h
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Podučavanje
Kontakt osoba: Antonija Hojt
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Smanjenje tolerancije na seksualno nasilje, osvještavanje mladih i šire javnosti o problematici seksualnog nasilja.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Aktivno uključivanje korisnika/ica u prevenciju seksualnog nasilja, povećana razina znanja o problematici, povećana osvještenost, te promocija volonterskog rada.
Očekivani rezultati za volontere: Osvještenost i povećana razina znanja o seksualnom nasilju, mehanizmima zaštite, vještinama rada s mladima.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.