Gdje sam?

Humanitarna akcija "PALČIĆ GORE"

ZAHVALJUJEMO VOLONTERIMA KOJI SU NAM POMOGLI

 “Palčić gore!” je humanitarna akcija pokrenuta od strane Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“, pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. Cilj akcije je prikupiti donacije i sredstva za kupovinu 64 inkubatora od čega 11 intenzivnih i 3 transportna, 10 respiratora, 50 reanimacijskih stolića, 45 pulsnih oksimetara, 300 infuzijskih pumpi, 20 neinvazivnih tlakomjera, 5 UZV aparata, 15 kardiorespiratornih monitora, 5 fototerapijskih posteljica i ostale dodatne opreme, a koji će se donirati bolnicama kojima je to potrebno.

Također, svrha akcije je podizanje svijesti i edukacija građana Hrvatske o problemima s kojima se susreću roditelji prijevremeno rođene djece, sama djeca i zdravstveni djelatnici. Osim navedenog potrebno je senzibilizirati samu javnost i kompanije o toj problematici i o nedostatku adekvatne opreme.

Potrebno je inicirati velike kompanije i poznate osobe da se uključe u samu akciju te da svojim sudjelovanjem i primjerom omoguće prikupljanje sredstva za donaciju inkubatora.

Akcija je planirana na nacionalnom nivou, a tijekom akcije uz medijsku kampanju bit će organizirana razna događanja koja za cilj imaju podići razinu svijesti o samoj problematici. Početak akcije očekuje se tijekom mjeseca ožujka dok se kraj iste očekuje 31.12.2013. godine .

U sam projekt uključit će se nadležna Ministarstva, mediji te kompanije koje se već ranije pomagale Klubu roditelja nedonoščadi „Palčići“, ali i one koje se tek sad susreću s ovom problematikom, a voljni su pomoći.

“PALČIĆ GORE!”

Pozadina projekta:

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je potrebno kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali nerijetko i nekoordinirane službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se doprinijelo dugoročnom napretku. Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela, a kako bi se nedonoščadi pružila adekvatna medicinska skrb.

Poznato nam je da su referentni centri u RH relativno dobro opremljeni (osim klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj koja je kao referentni centar u RH s najvećim brojem rođene nedonoščadi bilježi veliki nedostatak opreme), te nam je cilj ovom akcijom osigurati opremljenost svih jedinica u kojima se rađaju i liječe prijevremeno rođeni kako bi svako prijevremeno rođeno dijete, bez obzira gdje se rodilo u RH imalo priliku za najbolji mogući početak o kojem uvelike ovisi njegov daljnji razvoj, kako neurološki tako i motorički.

Iz navedenih razloga, Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ odlučio je pokrenuti veliku humanitarnu akciju pod nazivom “Palčić gore!”, a s ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu stotinu novih inkubatora za zbrinjavanje najmlađih građana Hrvatske koji već u prvim danima svog života kreću u nepravednu životnu borbu.

Cijeli projekt planiran je na uzor i na sličan projekt «Bitka za bebe!» koji je 2011. realiziran u Srbiji te koji je polučio izvrsne rezultate, a podržan je i od predsjednika Tadića.


Volonteri nam trebaju tijekom cijele akcije za promoštandove širom Hrvatske, na raznim velikim eventima, koncertima, događanjima vezanim uz akciju Palčić gore. 

Pridružite nam se u dosad najvećoj akciji za najmanje i nahrabrije heroje. Podignite i Vi svoj PALČIĆ GORE za bolje sutra svakog prijevremeno rođenog i bolesnog novorođenčeta na području cijele Hrvatske.

PALČIĆ GORE ZA PALČIĆE - PALČIĆ GORE ZA ŽIVOT !!!

Organizator: Palčići
Datum početka: 21.03.2012.
Lokacija: zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Palčići
Lokacija projekta:zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: 50
Ciljani broj volontera:50 (do sad se prijavilo 54 volontera)
Datum početka: 21.03.2012
Datum završetka:31.12.2013
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno, mjesečno
Od - do: ovisno o događanju
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Prikupljanje sredstava
Kontakt osoba: Željka Vučko
Web stranica: www.palcicgore.com.hr
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Podizanje svijesti za svu djecu sa problemima, a posebice nedonoščad
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Podizanje svijesti široke javnosti i komercijalnog sektora o postojanju problema. Ovim putem želimo aktivirati građane RH i poslovne subjekte da pomognu našim najmlađim građanima na kojima počiva naša budućnost i njihovim obiteljima, te ih educirati ne samo o postojećim nedostacima medicinskog sustava već i svim aspektima s kojima se roditelji prijevremene djece susreću. Obzirom na broj prijevremeno rođene djece u Hrvatskoj, neophodno je educirati široku javnost kako bi svi oni roditelji koji se susretnu s ovim problemom mogli poduzeti aktivne i adekvatne korake pri pomoći svojoj novorođenoj djeci.
Očekivani rezultati za volontere: Stjecanje pružanja podrške u svakodnevnom okruženju, te upoznavanje sa najmanjim i najhrabrijim borcima.
Komentar organizatora: Molimo sve zainteresirane i slobodne volontere iz Zagreba i okolice koji su spremni pomoći u svim aktivnostima vezanim za akciju "Palčić gore" da mi se jave radi organizacije događaja ( štandovi - prodaja i promocija, eventi, koncerti, razna događanja...)

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.