Gdje sam?

Podrška mladima s invaliditetom u pripremi ispita državne mature

Praktičnim radionicama kroz interakciju, praktične vježbe, primjere iz prakse i osobne priče potičemo maturante i mlade koji su završili srednjoškolsko obrazovanje na uključivanje u visoko obrazovne programe.


Ova aktivnost provodi se u sklopu programa podrške, u okviru kojeg se pružaju socijalne usluge mladima s invaliditetom. Sa srednjoškolcima i mladima s invaliditetom održali smo sastanke prilikom čega smo korisnike informirali i upoznali s aktivnostima Programa te uvidjeli njihove interese i afinitete. Shodno iskazanim interesima i afinitetima izrađen je plan slijedećih aktivnosti za tematske radionice sa svrhom osnaživanja. 

Od sredine prosinca do lipnja, maturantima s invaliditetom uključenim u ovu aktivnost, osigurat ćemo podršku u pripremi predmeta za državnu maturu. Položivši ispite državne mature, mladi će biti korak bliže ostvarenju svojih potencijala i uključenjem u visokoobrazovni sustav.

Organizator: Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "ZAMISLI"
Datum početka: 04.03.2012.
Lokacija: Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "ZAMISLI"
Lokacija projekta:Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: mladi s invaliditetom
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 04.03.2012
Datum završetka:25.01.2013
Broj sati: 0
Učestalost: tjedno
Od - do: Izradit ćemo individualan plan u skladu sa slobodnim vremenom korisnika
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Podučavanje
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama

individualan pristup, volonteri spremni pomagati mladima s invaliditetom u pripremi za državnu maturu (područja: hrvatski jezik, matematika, povijest)
Posebni zahtjevi: individualan rad sa maturantima s invaliditetom u pripremi hrvatskog jezika, matematike, povijesti, engleskog, talijanskog, njemačkog jezika te psihologije za polaganje ispita državne mature
Kontakt osoba: Božena Jermen
Web stranica: www.zamisli.hr
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Mladi s invaliditetom postat će aktivni dionici zajednice u kojoj žive te na koncu stvaratelji državnog proračuna. Ostvarit će svoje potencijale, a obrazovanje će pridonijeti procesu socijalnog uključivanja.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Korisnici (mladi s invaliditetom) će, kvalitetno se pripremivši sa ispite državne mature, biti spremni za polaganje državne mature, što će otkloniti stres i nedoumice za pristupanje ispitima. Korisnici će, položivši ispite državne mature biti korak bliže ostvarenju svojih snova i upisom studija, a neki će ostvariti i direktan upis na studij. Pripreme za državnu maturu će također doprinijeti poboljšanju radnih navika samih korisnika i pripremi za prvu godinu studija. Udruga Zamisli će iza sebe imati još jedan uspješno odrađen projekt- pripreme korisnika za sustav visokog obrazovanja, a to će biti jedan od koraka koji će tvoriti cjelovitu podršku mladima s invaliditetom- od pripreme za ulazak u sustav visokog obrazovanja do onog trenutka kad postanu studenti- kad će im se osigurati tehnička pomoć i podrška u izvršavanju studentskih obveza.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će imati prilike 'brusiti' svoja znanja i vještine podučavanja, individualnog rada i rada sa mladima s invaliditetom. A također, volonteri će, pomaganjem mladima s invaliditetom, osvježiti i svoja znanja o određenim područjima- hrvatski jezik, matematika, engleski, talijanski, njemački jezik, psihologija te povijest. Mladima s invaliditetom je potrebna pomoć u pripremi navedenih predmeta (osiguranu pomoć imaju od strane profesora srednje škole, ali je nekima nedovoljna). Tempo, mjesto i vrijeme rada s mladima dogovarat će se individualno i u skladu sa potrebama i mogućnostima mladih i volontera.
Komentar organizatora: Želimo individualan rad i pristup - korisnika i volontera. Željno vas očekujemo i radujemo se našoj suradnji !

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.