Gdje sam?

Odrazi-se.org – animirana matematika za osnovnu školu sa slobodnim pristupom

U sklopu projekta “Odrazi se” cilj nam je osigurati besplatnu i inkluzivnu edukaciju matematike za osnovne škole, uz promociju upotrebe infomacijske i komunikacijske tehnologije u svrhu izvaninstitucionalnog obrazovanja te kao sastavnog dijela formalnog obrazovanja.

Planirani ciljevi:

  • promocija upotrebe infomacijske i komunikacijske tehnologije kroz dostupnu edukaciju gradiva osnovne škole,
  • promocija ljudskog prava na slobodan pristup edukaciji i informacijama u području IT-a,
  • omogućavanje pristupa edukaciji kroz loklizaciju materijala na strane jezike,
  • suradnja sa drugim organizacijama i pojedincima/kama na razvoju, lokalizaciji i promociji upotrebe infomacijske i komunikacijske tehnologije u svrhu edukacije.

Rad na projektu se sastoji od izrade ili nadogradnje postojećih edukacijskih materijala za nastavne cjeline matematike za OŠ, i to u programima PowerPoint, GeoGebra ili Scratch.

Ukoliko ste spremni pomoći svoj djeci kojima matematika predstavlja bauk, tada ste pravi/a volonter/ka za nas!

Više o projektu možete saznati na stranicama Udruge (link: www.odrazi.org/projekti/odrazi-se-org-nastavno-gradivo-za-osnovnu-skolu-iz-matematike/), a možete posjetiti stranice projekta: www.odrazi-se.org/hr .

Organizator: Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI)
Datum početka: 06.01.2012.
Lokacija: cijela regija, cijela regija

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI)
Lokacija projekta:cijela regija, cijela regija
Ciljana skupina: učenici/ce hrvatskog govornog područja i dijaspore
Ciljani broj volontera:40 (do sad se prijavilo 20 volontera)
Datum početka: 06.01.2012
Datum završetka:06.10.2014
Broj sati: 0
Učestalost: svakodnevno, tjedno, mjesečno, godišnje
Od - do: fleksibilno
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Osnove rada na računalu, Održavanje web stranica, Programiranje, Druga znanja u radu na računalu
Dizajn: Web dizajn, Grafički dizajn
Posebni zahtjevi: profesionalan pristup
Kontakt osoba: Sanja Kolarić
Web stranica: http://www.odrazi-se.org
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Realizacijom projekta ćemo omogućiti pristup kvalitetnoj edukaciji matematike za osnovnu školu djeci u regiji i dijaspori, tj. hrvatskog govornog područja. Ujedno, promovirat ćemo ljudska prava na edukaciju i informacije, te upotrebu modernih informacijskih tehnologija u svrhu izvaninstitucionalne naobrazbe te kao dodatak koji poboljšava učinkovitost edukacijskog sustava.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Područje djelovanja udruge i nakladnika ODRAZI je promocija ljudskih prava, a posebno ljudskog prava na slobodan pristup edukaciji i informacijama. Putem ovog projekta želimo omogućiti pristup nastavnom gradivu matematike za osnovnu školu, poboljšati postojeći edukacijski sustav te promovirati upotrebu modernih informacijskih tehnologija u svrhu izvaninstitucionalne naobrazbe te kao dodatak koji poboljšava učinkovitost edukacijskog sustava. Mnoga djeca iz raznih razloga izostaju iz škole te upravo realizacijom ovog projekta želimo pridonijeti da ti izostanci ostave što manjeg traga.
Očekivani rezultati za volontere: Sudjelovanje u inkluzivnom, društveno korisnom projektu, na kojem imate priliku pokazati stručno znanje i kompetencije te steći kvalitetnu referencu. Na materijalu kojeg ste pregledali, doradili ili izradili pisat će Vaše ime i, po želji, kontakt. Ukoliko ste značajno doprinijeli razvoju projekta, prezentirat ćemo Vas i na stranicama Udruge i projekta. Imat ćete mogućnost prezentirati se putem slike, teksta, videa, ostaviti svoje kontakte isl.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.