Gdje sam?

portal Trešnjevačka promenada - novinarski posao

Program Probudimo Trešnjevku za cilj ima bolje povezivanje stanovnika gradskih četvrti Trešnjevka jug i Trešnjevka sjever. Ideja vodilja iza aktivnosti je da se dobije osjećaj kvartovske pripadnosti i da se pojedinac osjeća kao dio zajednice.

S tim razlogom je razvijen portal Trešnjevačka promenada koji će biti kvartovski portal koji će pridonijeti približavanju zajednice na nekoliko načina.

Na portalu će biti objavljivane vijesti i događanja s područja Trešnjevke bitne korisnicima. To neće biti news portal nego će pratiti stvari koje ljudima trebaju a nemaju ih gdje pročitati.

Na portalu će biti popis udruga, trgovina, usluga i drugih stvari koje se mogu naći na području Trešnjevke.

Na portalu će biti sekcija posvećena volontiranju na području Trešnjevke gdje će udruge moći oglasiti da li imaju potrebe za volonterima, a korisnici moći vidjeti kakve akcije se spremaju u njihovoj blizini.

Portal će također sadržavati i forum na kojem se planira uključiti predstavnike mjesne samouprave, te na taj naćin olakšati dolazak do informacija i postavljanje pitanja lokalnoj samoupravi.

S tim ciljem se traže volonteri koji bi obavljali novinarski posao prikupljanja vijesti iz kvarta, praćenja događanja i pisanja članaka.

Organizator: Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce
Datum početka: 01.11.2011.
Lokacija: Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce
Lokacija projekta:Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb
Ciljana skupina: Stanovnici Trešnjevke
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 9 volontera)
Datum početka: 01.11.2011
Datum završetka:31.12.2013
Broj sati: 50
Učestalost: tjedno
Od - do: po dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Osnove rada na računalu, Druga znanja u radu na računalu
Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Posebni zahtjevi: Prednost je bilo kakvo novinarsko iskustvo i/ili stanovanje na području Trešnjevke
Kontakt osoba: matija.markovic@ti-si-sunce.hr
Web stranica: www.ti-si-sunce.hr
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Udruge i razna društva koja su praktički skrivena će dobiti mogućnost da se prezentiraju široj javnosti. Njihovi mogući korisnici će ih lakše moći naći. Očekujemo da će to dovesti do većeg angažmana zajednice u civilno društvo.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Očekuje se da će portal na kojem će biti objavljivane sve informacije vezane uz kvart u kojem žive pridonijeti osjećaju pojedinca kako živi u zajednici i nije izolirana individua što će dovesti do većeg uključenja osoba u život zajednice i tako posredno dovesti do poboljšanja kvalitete života.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će upoznati kvart u kojem žive na jedan puno podrobniji način. Dobit će iskustvo pisanja članaka i izvještaja, kao i njihovo objavljivanje na portalu.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.