Gdje sam?

Europski tjedan mobilnosti

Dragi volonteri i volonterke, pozivamo Vas da se uključite i s nama obilježite Europski tjedan mobilnosti!

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije i direkcije Environment DG s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Tijekom Tjedna promoviraju se postojeće strategije i najbolje prakse uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere koje će podići kvalitetu života u gradu.

Zamišljen je kao tjedan u kojemu gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere usmjerene podizanju kvalitete života građana vezanih uz održivi promet i mobilnost.

Grad Zagreb se, u okviru ove manifestacije, četvrtu godinu zaredom prijavljuje za Mobility Award, nagradu koja se dodjeljuje gradovima koji su trajnim mjerama na području održivog prometa i mobilnosti napravili najveći iskorak te najuspješnije organizirali sedmodnevnu kampanju.

U protekle tri godine Grad Zagreb je u konkurenciji preko 2000 europskih gradova redovno ostvarivao iznimno zapažen rezultat te bivao uvršten u prvih deset gradova.

Svake se godine Europski tjedan mobilnosti odabirom tzv. središnje teme usredotočuje na neki od gorućih problema povezanih s održivom mobilnošću. Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je 'Alternativna mobilnost' ('Alternative Mobility').

Organizator: Grad Zagreb
Datum početka: 22.09.2011.
Lokacija: Cvjetni trg, Zagreb, Grad Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Grad Zagreb
Lokacija projekta:Cvjetni trg, Zagreb, Grad Zagreb
Ciljana skupina: građani grada Zagreba
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 22.09.2011
Datum završetka:22.09.2011
Broj sati: 5
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 15:00 do 20:00
Trajanje: -
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: darjaroberta.mic@zagreb.hr
Web stranica: http://www.mobilityweek-europe.org/
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Europski tjedan mobilnosti organizira se s ciljem poticanja javne svijesti o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Tijekom Tjedna promoviraju se postojeće strategije i najbolje prakse uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere koje će podići kvalitetu života u gradu.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Stjecanje senzibiliteta prema ranjivim društvenim skupinama, podizanje razine svijesti o zdravom načinu življenja te održivom prometu i mobilnosti.
Očekivani rezultati za volontere: Stjecanje organizacijskih vještina, senzibiliziranje prema ranjivim društvenim skupinama, podizanje razine svijesti o zdravom načinu življenja te održivom prometu i mobilnosti.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.