Gdje sam?

Hrvatski arhiv weba

Hrvatski arhiv weba je projekt Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu zamišljen kao zbirka odabranih sadržaja preuzetih s interneta i pohranjenih na računalnom poslužitelju. Namijenjen je preuzimanju i trajnom čuvanju publikacija s interneta kao dijela hrvatske kulturne baštine. Arhivirani sadržaji mogu se pretraživati preko naslova, URL-a, ključnih riječi i predmetnih područja.

Poslovi za koje je nužno potrebna pomoć volontera su sljedeći: provjeravanje linkova na web-stranice, slanje obavijesti nakladnicima elektroničkih publikacija i unos promjena podataka u kataložnom zapisu.

Organizator: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK)
Datum početka: 09.05.2011.
Lokacija: Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK)
Lokacija projekta:Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb
Ciljana skupina: akademska zajednica i šira javnost
Ciljani broj volontera:2 (do sad se prijavilo 9 volontera)
Datum početka: 09.05.2011
Datum završetka:16.12.2011
Broj sati: 4
Učestalost: svakodnevno
Od - do: od 9 do 13
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu
Kontakt osoba: Sandi Antonac
Web stranica: http://haw.nsk.hr/
Pokriveni troškovi:-
Dodatne bitne informacije: Projekt će omogućiti prikupljanje sadržaja koji postoje samo na webu i dokumentiraju sadašnji društveni trenutak, društvene trendove, popularna zbivanja, važne sportske, političke, kulturne i druge događaje te iste učiniti dostupnima i pretraživima preko vlastite mrežne stranice.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Projekt će omogućiti preuzimanje i trajno čuvanje publikacija s interneta kao dijela hrvatske znanstvene i kulturne baštine.
Očekivani rezultati za volontere: Suradnjom na ovom projektu volonteri će doprinijeti radu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, posebice u području novih medija, upoznati se s bogatim fondom hrvatske znanstvene i kulturne baštine te naučiti načine njenog očuvanja i obrade.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.