Gdje sam?

POSTANI DONKIHOTOVSKI VOLONTER!

HRANITELJ, DEŽURSTVO RADNIM DANOM I/LI VIKENDOM, KONDICIONER, RADNE AKCIJE

hranitelj se brine da konji ujutro/navečer dobiju svoj obrok, sve po pisanim uputama, a nakon pokazivanja od strane voditelja udruge, i uz obavljanje ostalih poslova vezanih uz brigu o njima. ujutro je potrebno, nakon doručka, izvesti konje na pašu i očistiti im bokseve, oko jedan popodne dijeli se ručak u sijenu, a navečer je konje potrebno uvesti u štalu i dati im večeru. tijekom dana se izvršavaju i ostali poslovi: timarenje konja, rad s njima (lonža, šetnje, jahanje...), čišćenje imanja..., sve po redoslijedu prioriteta, dogovoru i mogućnostima.

poželjno je da volonteri koji bi kondicionirali, tj. trenirali konje imaju već nešto iskustva u jahanju i s konjima, no to nije uvjet - puno bitniji su volja, trud i želja koji se s vremenom pretvore u iskustvo, a time i znanje.

pojedine radne akcije, vjerojatno vikendom, tražit će veći broj volontera i biti ustvari fizički rad poput košnje, postavljanja ograde, bojenja prostorija i sl., a u obzir dolaze i razne kreativne radionice na prostoru udruge.

organizirat ćemo svojevrsni seminar za naše nove volontere, a prije njega i sastanak-prezentaciju kojima ćemo vas, nadamo se, zainteresirati i podučiti na obostrano zadovoljstvo, a očekuje vas i jedan intervju na početku.

Organizator: DON KIHOT - terapije pomoću konja
Datum početka: 14.10.2010.
Lokacija: štakorovec, štakorovec

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): DON KIHOT - terapije pomoću konja
Lokacija projekta:štakorovec, štakorovec
Ciljana skupina: konji, a u konačnici djeca s invaliditetom i poremećajima u razvoju, korisnici programa terapijskog jahanja
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 15 volontera)
Datum početka: 14.10.2010
Datum završetka:18.10.2011
Broj sati: 0
Učestalost: svakodnevno, tjedno, mjesečno
Od - do: po dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Prijevoz (posjedovanje vozačke dozvole)

vozačka dozvola je poželjna, ali nije uvjet!
Posebni zahtjevi: odgovornost, pouzdanost, volja za učenjem, marljivost :)
Kontakt osoba: anam. levak
Web stranica: www.donkihot.hr
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: osigurati uvjete da se udruga neophodnim praktičnim doprinosom uopće održi kako bi mogla ispuniti svoj prvotni cilj: započeti s programom terapijskog jahanja, koji uključuje i niz drugih aktivnosti (rad s konjima, škola jahanja, radionice s djecom, štandovi, razna dogadjanja, izleti i sl.) namijenjenih široj zajednici.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: mogućnost da udruga radi na primarnim ciljevima i djelatnostima dok se praktične i svakodnevne aktivnosti kojima se to osigurava neometano izvršavaju.
Očekivani rezultati za volontere: boravak u prirodi; usvajanje novih znanja i vještina, prvenstveno vezanih uz brigu za konje i rad s njima; škola jahanja; druženje; mogućnost daljnjeg razvijanja volonterskih vještina potrebnih za pomoć prilikom provodjenja programa terapijskog jahanja
Komentar organizatora: nastojat ćemo svojim volonterima osigurati obrok i piće, kao i mogućnost noćenja na imanju. naglašavamo da je riječ o iznimno ozbiljnom volonterskom angažmanu, ali i definitivno divno sveobuhvatnom.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.