Gdje sam?

Jugoistočno europska konferencija za cističnu fibrozu

Konferenciju organizira Hrvatska udruga za cističnu fibrozu u suradnji sa Europskim udruženjem za cističnu fibrozu. Stručni suorganizator konferencije je Hrvatsko društvo za pedijatrijsku pulmologiju - sekcija za cističnu fibrozu.

Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te Hrvatsko društvo za rijetke bolesti Hrvatskog liječničkog zbora.

Na konferenciji će se istovremeno odvijati tri seminara: seminar za liječnike, seminar za medicinske sestre i fizioterapeute te seminar za oboljele i obitelji. 12 predavača dolazi iz raznih Europskih centara za CF te će svoja predavanja održati na engleskom jeziku. Sudionici konferencije najviše dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije pa je za kvalitetno razumijevanje potrebno osigurati prevođenje sa EN na HR jezik.

Predavanja su dosta stručna tako da se prvenstveno traže volonteri medicinske struke ili stručnjaci engleskog jezika.

Sudionici konferencije, liječnici, medicinske sestre i fizioterapeuti ostvaruju bodove sukladno odlukama Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore medicinskih sestara te Hrvatske komore fizioterapeuta.

Konferencija za cističnu fibrozu se po prvi puta održava u RH i veoma je značajna za liječenje cistične fibroze.

Organizator: Hrvatska udruga za cističnu fibrozu
Datum početka: 01.10.2010.
Lokacija: hotel Dubrovnik Palace, Dubrovnik

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Hrvatska udruga za cističnu fibrozu
Lokacija projekta:hotel Dubrovnik Palace, Dubrovnik
Ciljana skupina: Liječnici, medicinske sestre, fizioterapeuti, oboljeli od cistične fibroze i njihovi roditelji.
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 01.10.2010
Datum završetka:03.10.2010
Broj sati: 15
Učestalost: svakodnevno
Od - do: petak od 15:30 do 18:30, subota od 9 do 17, nedjelja od 9 do 13 sati
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Prevođenje - strani jezici: Engleski
Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Anja Kladar
Web stranica: www.cisticna-fibroza.hr/Dubrovnik2010
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Edukacijom medicinskog osoblja poboljšavamo dijagnosticiranje cistične fibroze koja je u RH i drugim zemljama regije, bolest koja se rijetko i teško dijagnosticira te oboljeli često žive pod krivim dijagnozama. Poboljšanjem standarda skrbi u bolnicama doprinosi se svim oboljelima a ne samo onima sa cističnom fibrozom.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Očekujemo kvalitetnije liječenje cistične fibroze, bolju dostupnost lijekova i medicinskih aparata, bolji i lakši pristup medicinskoj skrbi te kvalitetnije svakodnevno provođenje potrebnih terapija. U konačnici sve dovodi do duljeg i boljeg života za oboljele od cistične fibroze.
Očekivani rezultati za volontere: Stečeno iskustvo u simultanom i konsekutivnom prevođenju, usvojena nova znanja o cističnoj fibrozi te svakodnevnom liječenju i životu s navedenom dijagnozom.
Komentar organizatora: Volonteri medicinske struke dobiti će posebne potvrde o sudjelovanju na konferenciji.Svim volonterima osigurani su smještaj i hrana tijekom konferencije. U isto vrijeme potrebna su 3 volontera tako da će se tijekom konferencije volonteri izmjenjivati.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.