Gdje sam?

HUMANITARNI PROJEKT SRETAN DOM

Zbog teške ekonomske situacije u zemlji, te porastom broja i potreba najugroženijih na području RH, Inicijativa Nova pokrenula je projekt “SRETAN DOM“ koji u naredne četiri godine obuhvaća pomoć za 266 najugroženijih obitelji te osoba s invaliditetom na području RH. U projekt su uključene obitelji preporučene od sedamnaest centara za socijalnu skrb iz različitih županija RH (Krapina, Gospić, Vukovar, Vinkovci, Petrinja, Virovitica, Pakrac, Karlovac, Kutina, Ivanec, Daruvar, Sv.Ivan Zelina, Vrbovec, Zagreb, Koprivnica, Bjelovar, Ivanić Grad i dr..), što daje sigurnost da je takvim obiteljima pomoć uisitnu najpotrebnija, te će obitelji kao takve od strane socijalnih radnika biti nadgledane. Prema dosadašnjim saznanjima i preporukama socijalnih ustanova, najviše se radi o velikom broju obitelji s više djece predškolske ili pak školske dobi koji nemaju osnovne higijenske uvjete (sanitarnog čvora ni kupaonice ili pak svi žive u jednoj prostoriji bez struje, vode, hrane..). Uz to potrebno je prilagoditi prostore za osobe s invaliditetom što uključuje izradu kućnih prilaza, rampi, prilagođenih kupaonica, nabava kolica i ostalih pomagala. Također napominjemo i potrebe dograđivanja životnog prostora. Ovim projektom ostvarujemo minimalne, odnosno osnovne uvjete življenja svake obitelji, što znači da svaka obitelj ima struju, vodu, hranu, te adekvatan prostor za spavanje i boravak, a osobito djeca koja u svojim skromnim domovima nažalost nemaju ni minimalan prostor gdje bi u miru mogla obavljati svoje školske obveze. Osobama s invaliditetom osiguravamo lakši pristup prostoru u kojem žive, te samostalnije obavljanje higijenskih potreba. Ovim projektom ugroženim obiteljima prvenstveno podižemo kvalitetu života koja će vratiti njihovo dostojanstvo, te ostvariti pravo na život dostojan svakog čovjeka.

HITNO nam je potreban volonter za ažuriranje baze podataka na računalu u Excellu.

Organizator: Inicijativa Nova
Datum početka: 26.05.2010.
Lokacija: Harambašićeva 12, zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Inicijativa Nova
Lokacija projekta:Harambašićeva 12, zagreb
Ciljana skupina: socijalno najugroženije obitelji
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 26.05.2010
Datum završetka:02.07.2010
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: volontirati možete u periodu od 8h do 19h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Kontakt osoba: silvio novak
Web stranica: www.pomozimo.com
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: u
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: f
Očekivani rezultati za volontere: velika mogućnost stjecanja novih znanja i iskustva od uredskih poslova do komunikacijskih vještina, te organizacijskih sposobnosti ukoliko smo zadovoljni radom volontera otvorena je mogućnost njihova zapošljavanja

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.