Gdje sam?

St Patrik Day FREE OPEN AIR FESTIVAL

Sveti Patrick je irski svetac zaštitnik, i pored Svetog Nikole i Svetog Valentina, jedan je od najpopularnijih svjetskih svetaca. Danas je Dan Sv. Patricka svjetski blagdan, koji se slavi i van engleskog govornog područja (npr. Japan, Rusija), gdje nema mnogo irskih doseljenika (za razliku od Australije, Kanade i Amerike, gdje su najviše rasprostranjeni). Razloge ne treba dugo tražiti jer se upravo proslave tih blagdana vežu za veselu glazbu, prijateljstvo i uopće pozitivnu energiju. Danas se najpoznatija parada održava upravo u Dublinu, s višemilijunskim brojem posjetitelja. Organizirana proslava na otvorenom pokazala se izuzetno interesantna hrvatskim građanima. Na prvoj proslavi Dana Sv. Patricka, koja se održala 18.03.2006. na Paviljonu na Zrinjevcu u organizaciji Udruge, procijenjeni broj posjetitelja, usprkos hladnoći i zimi, bio je oko 5 000 građana. 2007. godine organizirali smo cjelodnevni Festival, na kojem je procijenjeni broj građana kroz čitav dan bio oko 15 000 posjetitelja kroz dan, a organizirali smo i čitavi Irski tjedan na Cvjetnom trgu, te je sam događaj bio i na taj način promoviran te je mnogo više ljudi vidjelo i prisustvovalo događanju. I prošle godine imali smo veoma znatan odaziv građana te mnogo dobre zabave.

Prijave putem e-maila: info@st-patricks.hr

Organizator: Hrvatsko-Irska kulturološka udruga
Datum početka: 11.03.2010.
Lokacija: Bundek i Cvjetni trg, ZAGREB

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Hrvatsko-Irska kulturološka udruga
Lokacija projekta:Bundek i Cvjetni trg, ZAGREB
Ciljana skupina: mladi i svi koji se osjećaju mladi
Ciljani broj volontera:60 (do sad se prijavilo 16 volontera)
Datum početka: 11.03.2010
Datum završetka:17.03.2010
Broj sati: 10
Učestalost: svakodnevno
Od - do: od 10,00 do 02,00
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Ivana Aušperger
Web stranica: www.hrvatsko-irska.hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Baza ovog projekta je spojiti irske i hrvatske glazbenike u jednom manifestu, a unutar projekta odvija se cjelovečernji glazbeni koncert festivalskog tipa. Proširena ideja spajanja irskih i hrvatskih glazbenika je približavanje dviju kultura i učenje o irskim načinima i vrijednostima protkanim u proslavi dana Svetog Patricka. Koordiniranje suradnje, izmjena relevantnih informacija između svih instanci koje se bave međukulturalnim proširenjem viđenja vlastite i tuđe kulture te koordinacija događanja na dan proslave Svetog Patricka jedan je od zadataka koji bi se obavljali kroz projekt proslave Dana Svetog Patricka.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Dugoročni ciljevi projekta su povećanje informiranosti hrvatske mladeži o irskoj kulturi i običajima, razvijanje prijateljskog odnosa hrvatske mladeži naspram irskoj kulturi, usavršavanje i snalaženje mladeži na području Hrvatske i Irske, povećan broj članova Hrvatsko-irske kulturološke udruge te, konačno, podizanje razine svijesti o vrijednostima hrvatske i irske kulturne baštine i upoznavanje i prihvaćanje kulturoloških razlika. Aktivno poticanje informiranosti hrvatske mladeži o irskoj kulturi i običajima, međusobno promoviranje hrvatske i irske kulturne baštine, razvijanje prijateljskog odnosa hrvatske mladeži naspram irske kulture te pomoć pri osobnom usavršavanju i snalaženju mladeži na području sličnosti i razlika, povećavajući pritom svijest o vlastitoj kulturi, kao i nivo tolerancije mladih prema drugačijim kulturološkim normama, međukulturalne razmjene iskustava i međusobnih odnosa između Hrvatske i Irske ciljevi su udruge. Kao mjesto pronalaženja relevantnih informacija, udruga za cilj ima i omogućavanje korisnicima korištenje informativnog materijala te informiranje o mogućnostima internacionalne suradnje mladih.
Očekivani rezultati za volontere: Poboljšanje znanja koordinacije i organizacije velikog događanja, upoznavanja sa bendovima, usavršavanje engleskog jezika, širenje kulturoloških viđenja svijeta, učenje piti pivu na Irski način, preporuke za daljnji rad u nevledinim i ostalim organizacijama....
Komentar organizatora: Proslavimo Dan Sv Patricka zajedno, popijmo pivu, uživajmo...

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.