Gdje sam?

Ekstravagantna tijela 2010

 Festival Ekstravagantna tijela je internacionalno, interdisciplinarno umjetničko događanje čiji je cilj preispitivanje složene tematike 'politika normalnog i abnormalnog'. Tema prošlog izdanja festivala bila je umjetnost i invaliditet, a ove godine predstavljamo umjetničke i izvedbene projekte koji se bave mentalnim poremećajima i intelektualnim poteškoćama, s naglaskom na projekte čiji su autori/ce sami osobe s takvim poteškoćama. Cilj projekta je kritički preispitati društvenu poziciju prema bolesnima, prikazati relavantna dijela s međunarodne scene koja se bave ovom problematikom te potaknuti domaću umjetničku produkciju. Interdisciplinarnim pristupom zadanom tematskom okviru i povezivanjem sa stručnjacima iz područja medicine, sociologije, filozofije i psihijatrije, ostvarit će se sveobuhvatna kontekstualiziracija relevantnih tema, kao i suradnja s ne-umjetničkim lokalnim udrugama i organizacijama koje se bavi mentalnim i intelektualnim poteškoćama. Projekt također ima snažno usmjerenje prema aktivnom socijalnom angažmanu baveći se jednim od izuzetno važnih neriješenih pitanja hrvatskog društva: odnosom prema osobama s posebnim potrebama. Program se sastoji od: međunarodne izložbe, performansa, simpozija i filmskog programa.

Organizator: KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Datum početka: 15.10.2010.
Lokacija: Tvornica Jedinstvo, Trnjanski nasip bb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Lokacija projekta:Tvornica Jedinstvo, Trnjanski nasip bb, Zagreb
Ciljana skupina: mladi, studenti, umjetnici, stručnjaci i svi zainteresirani za umjetnost i odnos društva prema osobama s posebnim potrebama
Ciljani broj volontera:40 (do sad se prijavilo 18 volontera)
Datum početka: 15.10.2010
Datum završetka:25.10.2010
Broj sati: 4
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 9-21 h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Briga i njega osoba
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Prijevoz (posjedovanje vozačke dozvole)
Kontakt osoba: Ivana Bago
Web stranica: http://www.kontejner.org/extravagant-bodies
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Projekti koje organizira udruga KONTEJNER iz umjetničkog su aspekta inovativni i napredni te uključuju međunarodnu suradnju i razmjenu ideja na najplemenitijoj razini, onoj kulturnoj. Očekivani ishod svakog pa tako i ovogodišnjeg projekta je obogaćivanje gradske umjetničke i kulturne ponude te velik broj stranih i domaćih posjetitelja zainteresiranih za umjetnost, znanost, tehnologiju, nove medije i zabavu. Specifičan cilj projekta Ekstravagantna tijela je potaknuti javnu raspravu o položaju osoba s intelektualnim i mentalnim poteškoćama u društvu.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Udruga KONTEJNER ovim projektom još jednom dokazuje svoju profilaciju organizacije koja domaću kulturno-umjetničku scenu obogaćuje inovativnim projektima koji prate najsuvremenije svjetske trendove. Takvim se projektima šire i učvršćuju međunarodni kontakti udruge te obogaćuju iskustva i doživljaji korisnika.
Očekivani rezultati za volontere: Sudjelovanje u projektu kako za same organizatore tako i za volontere u svakom slučaju znači proširivanje znanja i vještina iz područja organizacije i ostvarivanja međunarodnog umjetničkog projekta te sticanje neponovljivih iskustava na polju kulturne suradnje i razmjene ideja. Također, volonteri će imati priliku ostvariti blisku komunikaciju s osobama s posebnim potrebama - osobama s mentalnim i intelektualnim poteškoćama - što će svakako imati utjecaja na razvoj njihovih stavova o 'drugosti', te na razvoj tolerancije i rušenje predrasuda o osobama s posebnim potrebama.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.