Gdje sam?

Device Art 2009

Device_art je trijenalna medijski usmjerena međunarodna izložba koja se bavi umjetnošću naprava i robotikom osmišljena 2004. godine.

Sredinom prošlog stoljeća ideja o sprezi između umjetnosti i tehnologije postala je izrazito vidljiva u svjetskoj umjetničkoj produkciji i do danas predstavlja neizostavan smjer suvremene umjetnosti. Izložba Device_art kreće od premisa o pomalo romantičnoj ideji umjetnika/izumitelja koji promišlja društvo u kojem živi, ideje koja je inicirala slične projekte u cijelom svijetu. Radi se o komparativnom projektu koji potiče domaće umjetnike na istraživačko bavljenje novim medijima u umjetnosti kao i njihovo kontekstualiziranje u odnosu na svjetske smjernice. Prvi Device_art 2004. bio je posvećen regionalnoj umjetničkoj sceni, sljedeći iz 2006. je usporedio umjetnike iz regije s umjetnicima iz jednog od svjetskih žarišta novomedijske umjetnosti - kalifornijskom scenom (bio je to razmjenski koncipiran projekt), dok je Device art 2009 orijentiran na Daleki istok – Japan.

Organizator: KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Datum početka: 15.10.2009.
Lokacija: Tvornica Jedinstvo, Trnjanski nasip bb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Lokacija projekta:Tvornica Jedinstvo, Trnjanski nasip bb, Zagreb
Ciljana skupina: mladi, studenti, umjetnici, stručnjaci i svi zainteresirani za umjetnost, znanost i tehnologiju
Ciljani broj volontera:30 (do sad se prijavilo 13 volontera)
Datum početka: 15.10.2009
Datum završetka:27.10.2009
Broj sati: 4
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 9-21 h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Prijevoz (posjedovanje vozačke dozvole)
Kontakt osoba: Viktorija Šantić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Projekti koje organizira udruga KONTEJNER iz umjetničkog su aspekta inovativni i napredni te uključuju međunarodnu suradnju i razmjenu ideja na najplemenitijoj razini, onoj kulturnoj. Očekivani ishod svakog pa tako i ovogodišnjeg projekta je obogaćivanje gradske umjetničke i kulturne ponude te velik broj stranih i domaćih posjetitelja zainteresiranih za umjetnost, znanost, tehnologiju, nove medije i zabavu.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Udruga KONTEJNER ovim projektom još jednom dokazuje svoju profilaciju organizacije koja domaću kulturno-umjetničku scenu obogaćuje inovativnim projektima koji prate najsuvremenije svjetske trendove. Takvim se projektima šire i učvršćuju međunarodni kontakti udruge te obogaćuju iskustva i doživljaji korisnika.
Očekivani rezultati za volontere: Sudjelovanje u projektu kako za same organizatore tako i za volontere u svakom slučaju znači proširivanje znanja i vještina iz područja organizacije i ostvarivanja međunarodnog umjetničkog projekta te sticanje neponovljivih iskustava na polju kulturne suradnje i razmjene ideja.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.