Gdje sam?

Volontiranje na Europskom tjednu mobilnosti 2009.

SPORT I REKREACIJA ZA SVE
Udruge i osobe s invaliditetom prezentirat će sportske i rekreativne aktivnosti uz jezero Bundek (mali nogomet, badminton...), a na 4 lokacije će se građanima prezentirati i problemi i izazovi kretanja osoba s invaliditetom (kretanje u kolicima, kretanje sa psom vodičem i bijelim štapom, savladavanje barijera).  Različite dobne skupine građana imat će priliku s gradskim udrugama, osobama s invaliditetom i korisnicima domova za starije i nemoćne vježbati na otvorenom i okušati se u raznim sportsko-rekreativnim aktivnostima. Tijekom aktivnosti pridružiti će im se i sudionici Urban Challenge-a.

Opis posla: logistička pomoć oko dijeljenja sendviča i sokova građanima. Na Bundeku će biti nekoliko punktova s različitim sportskim aktivnostima koje će prezentirati gradske udruge i osobe s invaliditetom.

PUSTOLOVNA UTRKA „MEN'S HEALTH URBAN CHALLENGE, THE CITY ADVENTURE“
Urban Challenge jedinstvena je utrka koja spaja urbano i pustolovno te je namijenjena širokoj publici - od vrhunskih sportaša do rekreativaca i srednjoškolaca. Urban Challenge obuhvaća čitav grad s okolicom i Medvednicu. Utrka prolazi popularnim kulturnim, povijesnim, sportskim i zabavnim destinacijama te prezentira grad Zagreb kao turističku destinaciju brojnih mogućnosti. Uz sve standardne discipline kao što je brdski biciklizam, planinarenje te orijentacija, natjecatelji će se koristiti i javnim prijevozom - tramvajima, autobusima, žičarom, uspinjačom. Očekuju se i mnoge discipline iznenađenja na koja se treba prilagoditi na licu mjesta.

Opis posla: volonteri će biti na različitim po gradskim lokacijama gdje će dočekivati sudionike pustolovne utrke i upućivati ih na daljnje zadatke.


Lokacija: područje grada Zagreba

Organizator: Volonterski centar Zagreb
Datum početka: 19.09.2009.
Lokacija: Bundek i cijelo područje grada, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Volonterski centar Zagreb
Lokacija projekta:Bundek i cijelo područje grada, Zagreb
Ciljana skupina: građani grada Zagreba
Ciljani broj volontera:30 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 19.09.2009
Datum završetka:19.09.2009
Broj sati: 6
Učestalost: tjedno
Od - do: 08:00 do 20:00
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Sanja Major
Web stranica: http://www.mobilityweek-europe.org/
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije i direkcije Environment DG s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Tijekom Tjedna promoviraju se postojeće strategije i najbolje prakse uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere koje će podići kvalitetu života u gradu.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Upoznavanje s aktivnostima i značenjem ETM-a kroz koji se promovira održivi promet i mobilnost što izravno utječe na podizanje razine svijesti o važnosti korištenja javnog gradskog prijevoza, a samim time i na kvalitetu života svih građana.
Očekivani rezultati za volontere: Stjecanje organizacijskih vještina, senzibiliziranje prema ranivim društvenim skupinama, podizanje razine svijesti o zdravom načinu življenja te održivom prometu i mobilnosti.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.