Gdje sam?

Zašto je važno u životu i volontirati!

Mnogi mladi prije bilo kakvog radnog iskustva žele - volontirati. Tako pomažu društvu, ali i stječu nova znanja i iskustva. Veliko srce i humanost, želja za boljitkom pojedinaca, ali i cjelokupne zajednice karakteristike su volontera.

Pune dvije godine Igor i Valentina Loparić svakodnevno pomaže prehraniti 50-tak istarskih obitelji. S članovima udruge dosad su osmislili i proveli ukupno 21 akciju pomoći svojim sugrađanima čija imena zbog osjetljivosti situacije ne smiju otkrivati. A ono što ih drži u ovoj priči osjećaj je zadovoljstva kad nekome pomognu.

Jednako misli i osječka studentica agronomije. Sedam mjeseci volontira u domu za psihički bolesne starije osobe. "Meni kao osobi to mnogo znači, da sam nekome korisna i da nekome mogu pomoći znači mi mnogo", kaže studentica volonterka Ivana Marković. Baš kao i njenim novim prijateljima.

Iako volontiranje postoji otkako i ljudi tek se u posljednjih 10tak godina počelo razvijati. A broj volontera rasti! No pomoć koju pružaju utječe i na njih same. Svrha volontiranja, slažu se, pokazati je građanima koliko su solidarni. I dok imaju njih, tvrde, neće biti sami.

Vijest je preuzeta sa: http://dnevnik.hr

Cjelokupnu vijest i video prilog pogledajte: ovdje.