Gdje sam?

Započeo projekt „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“

Volonterski centar Zagreb započeo je 01.08.2019. provedbu dvogodišnjeg projekta razvoja školskog volontiranja u Zagrebu i Slatini pod nazivom „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“.  

Projekt je usmjeren na stvaranje sretnije i humanije budućnosti u kojem su volonterske zajednice u školama pokretačka snaga održivog razvoja te aktivnog i odgovornog društva. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Partneri u projektu su Hrvatska udruga za mirenje, Udruga O.A.ZA, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina, Osnovna škola Augusta Šenoe Zagreb, IX. gimnazija Zagreb.

U sklopu projekta razvijat će se novi programi izobrazbe i 2 kurikuluma, održavati orijentacijske radionice o volontiranju, zaštiti okoliša i nenasilnoj komunikaciji, provoditi edukacija o menadžmentu volontera i mnoštvo volonterskih akcija. Također, izradit ćemo i tiskati novu publikaciju o osnovnoškolskom volontiranju, a u školama-partnerima urediti posebne prostorije za vrijedne volontere.

27.09.2019. održan je prvi sastanak projektnog tima i prvi sastanak stručne radne skupine za izradu kurikuluma školskog volontiranja.

Više o projektu pročitajte OVDJE.