Gdje sam?

Započela provedba novog EVS projekta

U suradnji s našim višegodišnim lokalnim partnerom Centrom za Rehabilitaciju Zagreb (CRZ) započeli smo s provedbom novog projekta Europske volonterske službe "Volunteers INC. – Inclusive, Not Conclusive". U sklopu projekta u svoj tim smo primili 2 nove volonterke, Soniu iz Španjolske i Anu-Armelu iz Njemačke, koje će s nama provesti 11 mjeseci (01.12.2016. - 31.10.2017.).

Volonterke će tijekom trajanja projekta raditi na promicanju inkluzije osoba s intelektualnim poteškoćama u lokalnoj zajednici, asistirati u programu „Organiziranog stanovanja“ i organiziranju svakodnevnih kreativnih, rekreativnih i društvenih sadržaja za korisnike CRZ-a koje će obogatiti njihovu svakodnevicu, te dorinjeti promicanju vrijednosti volonterstva u Zagrebu.

Ovo je prvi projekt koji VCZ provodi isključivo u ulozi EVS organizacije kordinatora, te isto tako prvi projekt koji CRZ provodi kao EVS organizacija primatelj. Strani partneri u provedbi projekta su SCI Madrid (Španjolska) i Jugendwerk der AWO Württemberg e.V. (Njemačka). Projekt finacira Agencija za mobilnost i programe EU u okviru Erasmus+ programa.