Gdje sam?

Započela provedba EVS projekta u VCZ-u!

Volonterski centar Zagreb je započeo s provedbom novog projekta Europske volonterske službe "Once Upon A Volunteer"

Projekt finacira Agencija za mobilnost i programe EU u okviru Erasmus+ programa. Projektne aktivnosti traju 12 mjeseci (01.02.2016. - 31.01.2017.) te će u njima će sudjelovati 2 volonterke iz Poljske. Provoditi će se na području Zagreba te tijekom sezone radnih kampova u lokalnim zajednicama širom Hrvatske.

Partneri:
Fundacja DIALOG, Poljska
Piaskowy Smok, Poljska

Lokalne partnerske organizacije (tijekom sezone radnih kampova)

Cilj projekta je promovirati volonterstvo i osvještavanje važnosti aktivnog građanstva u našem društvu. Projekt će dati volonterima priliku za učenje i rad u raznolikom i poticajnom okruženju, upoznavanje s izazovima hrvatske stvarnosti i poticanje solidarnosti u našem društvu, posebno među mladima.

Volonterke će sudjelovati u organizaciji nove sezone međunarodnih radnih kampova, koji predstavljaju jedinstvenu platformu za uključivanje mladih, širenje interkulturalnog razumijevanja i izgradnju zajednice kroz lokalne volonterske aktivnosti. U Zagrebu, volonterke će biti uključene u razne lokalne volonterske aktivnosti, organizaciju kampanje za Međunarodni dan mira, obilježavanje Međunarodnog dana volontera te organizaciju Volonterskog Oskara.