Gdje sam?

Zaklada Zamah i ove godine bira dobrotvorku godine!

Već četvrtu godinu zaredom Zaklada Zamah poziva vas da izaberete ženu koja zaslužuje nagradu za dobrotvorku godine!

Organiziranjem izbora, Zaklada Zamah želi naglasiti važnost dobrotvornog rada, djelovanja za opće dobro i ženskoga doprinosa razvoju filantropije. Naziv nagrade inspiriran je djelom Josipe Vancaš, dobrotvorke iz razdoblja Ilirskoga preporoda.

Kao i svake godine dosad, dobrotvorku godine biraju svi posjetitelji stranice, a anketa koju možete popuniti se nalazi na stranici:

http://dobrotvorka.zamah.hr/dobrotvorka-2014

Nagrada će biti dodijeljena na svečanosti 11. prosinca 2014., na kojoj će sudjelovati sve kandidatkinje.

Ove godine predstavljeno je deset kandidatkinja:

1. Maša Budimski (Gunja) 

2. Vesnja Deronjić (Beli Manastir) 

3. Marijana Ivanić Vuga (Zagreb) 

4. Sanja Knežević (Pula) 

5. Tihana Kunštek (Zagreb) 

6. Ornela Malogorski (Bjelovar) 

7. Marina Radočaj (Zagreb) 

8. Ksenija Vičić (Rijeka) 

9. Željka Vučko (Zagreb) 

10. Ana Vukas (Dubrovnik) 

„Kad bi svatko od nas usrećio samo po jednog čovjeka, zamislite samo koliko bi ovaj svijet sretnije mjesto bilo. Ne mora pomoć biti financijska ni materijalna... Učinite li danas samo jedno dobro djelo, stavite li osmijeh samo na jedno lice...vaše će sutra biti toliko bogatije od vašega danas!“, riječi su Vesne Zucalo, dobrotvorke godine 2013., jedne od šesnaest prošlogodišnjih kandidatkinja za dobrotvorku godine, većinom javnosti potpuno nepoznatih žena čije smo priče objavili, pohvalili i barem simbolično nagradili.


U prethodna tri izbora, od 2011. godine kada je ustanovljena nagrada 'Josipa Vancaš – dobrotvorka godine', predstavili smo ukupno trideset i tri divne žene i prikazali inspirativne primjere dobrotvorstva, nesebičnosti, čovjekoljublja – u različitim područjima, običnim i neobičnim zanimanjima i hobijima.

Njihovi nas primjeri nadahnjuju i obvezuju da i sami pronađemo područje u kojem se možemo aktivirati i tako pridonijeti općem dobru.