Gdje sam?

Volontiranje- svijetla točka i kad je sivo!

Donosimo vam malo lijepih vijesti da vam uljepšamo ovaj tmuran dan! Iako nam vanjske okolnosti ne idu baš uvijek u prilog, pronalazimo pozitivne vijesti i podržavamo razvoj novih volonterskih ideja! Danas smo održali sastanak s predstavnicom VI. Gimnazije iz Zagreba, profesoricom Katarinom Noršić, koja nam se obratila za podršku u pokretanju Školskog volonterskog kluba.

Veseli nas veliki odaziv i zainteresiranost učenika koji se žele uključiti u volonterske akcije i dati svoj doprinos u stvaranju bolje zajednice. Na sastanku su dogovoreni osnovni koraci i smjernice u vezi pokretanja Kluba, navedeni su neki primjeri dobre prakse koji mogu poslužiti kao inspiracija za buduće volonterske akcije, te su podijeljeni edukativni materijali i volonterske knjižice. Ukratko smo predstavili i naš projekt „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“, financiran u sklopu programa Švicarsko-hrvatske suradnje, s posebnim naglaskom na izradi Kurikuluma školskog volontiranja, koji može pomoći u stvaranju temelja u pokretanju volonterskih klubova i programa u školama.

Našim novim prijateljima iz Gornjogradske VI. Gimnazije želimo puno uspjeha i sretnih uspomena u budućim volonterskim aktivnostima i zahvaljujemo na iskazanoj inicijativi i motivaciji!